Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Distincții și cupe pentru cei mai buni rugbiști

0
27 Dec 2010 17:48:42
Autor: adevarul
Vadim Cobâlaș a obținut trofeul principal
Vadim Cobâlaș a obținut trofeul principal

Cei mai buni antrenori, arbitri, jucători și sponsori ai rugby-ului din Moldova s-au întrunit în sectorul Râșcani al capitalei pentru a consemna cele mai mari reușite performanțe consemnate în anul 2010.

Selecționatele de rugby din republica noastră ne-au bucurat în permanență cu rezultate remarcabile dar și cu un joc spectaculos, care place suporterilor. Aceste evoluții ale practicanților jocului cu balonul oval au propulsat în permanență formațiile de rugby nu doar în clasamentele federațiilor europene și mondiale de profil, dar și în topurile sportive din Moldova.


Tradițional, la fiecare sfârșit de ani, Federația de Rugby își onorează cei mai buni performeri, acordând numeroase premii și distincții. Anul curent a fost unul deosebiut de fertil pentru rugby și a fost extrem de dificil pentru organizatori de a desemna laurații sezonului.


Rugbiști înghesuiți în topuri


La categoria celor mai mici juniori (Under-18), experții federației au acordat patru premii de consolare „jucători promițătiori - tinere speranțe". Topul premianților în această categorie i-a inclus pe Victor Beilic, urmat de Mihai Vozian și Gheorghe Gajion.


Trei cei mai buni jucători au beneficiat de diploma, cadouri și cupe și în categoria juniorilor mari (Under-20). În această grupă de vârstă de asemenea a fost dificil de a desemna cei mai buni jucători. Astfel, primul loc a fost acordat pentru doi jucători concomitant, Victor Arhip și Igor Orghianu, liderii fiind urmați de Mihai Gheorghieș și Alexandru Breazu.


Premii au obținut și cei mai buni jucători din campionatul intern. În 2010 au fost organizate mai multe turnee republican la diferite vârste, fiind consemnată o revitalizare a competițiilor naționale. Cel mai bun rugbist din campionatul Moldovei a devenit Vitalie Baleca, urnat de Victor Murzac și Mihai Gheorghieș.


Cel mai bun jucător la rugby-7 a devenit căpitanul echipei naționale, Adrian Baltag, care l-a devansat e Alexandru Matveev. Locul trei a revenit la doi jucători: Sergiu Castraveț și Alexandru Găgăuz.

Echipa feminină a fost cea mai bună


O prezență inedită la gala rugbyștilor a fost și cea a selecționatei feminine de rugby-7, antrenată de Oleg Sadovici. Prestațiile foarte bune ale formației fetelor în 2010 au impresionat jurnaliștii sportivi din Moldova, care au desemnat această reprezentativă - cea mai bună echipă a anului. Federația de Rugby nu a stability echipa anului în schimb a oferit mai multe distincții pentru rugby-ul feminin. Astfel, cea mai bună jucătoare a devenit căpitanul naționalei Oxana Bunici. Pe locul secund, la egalitate de puncte, s-au clasat Adriana Revencu și Lilia Dolghi, iar pe trei s-a clasat Natalia Clipca.


De premii la Gala Rugby-ului au beneficiat și cei mai buni antrenori. Pentru a evita nemulțumirile din partea tehnicienilor, organizatorii au numit trei cei mai buni antrenori, fără a-I repartiza pe locuri premiante. Aceștea au devenit Sergiu Moțoc, Veaceslav Bulai și Oleg Sadovici.


Jucătorul anului evoluează în Rusia


Momentul culminant al evenimentului l-a constituit anunțarea celor mai buni jucători ai anului 2010. Din cauza concurenței acerbe pe primele trei locuri ale podiumului s-au clasat... cinci jucători. Pe locul trei, la egalitate de puncte, s-au clasat Nicu Chirilă și Andrei Romanov. Tot doi jucători au urcat și pe treapta a doua a podiumului, Este vorba de Oleg Prepeliță și căpitanul echipei naționale masculine, Veaceslav Titică. Laureat al anului rugbistic 2010 a devenit unul din liderii campioanei Rusiei „VVA Podmoskovje", moldoveanul Vadim Cobâlaș.


Festivitatea rugbyștilor a fost condimentată cu multă șampanie, mâncăruri alese și de un program artistic prezentat de duetul Valentin și Luminița Dragomir.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările