Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Distracții ca-n povești pentru bucuria copilului

0
3 Aug 2012 15:17:44
Autor: adevarul
Pentru a le face pe plac micuților, părinții sunt gata să apeleze la serviciile zânelor și clovnilor și la maeștrii de painting
Pentru a le face pe plac micuților, părinții sunt gata să apeleze la serviciile zânelor și clovnilor și la maeștrii de painting

Pentru a le dărui copiilor o sărbătoare de neuitat, părinții sunt gata să apeleze la serviciile zânelor și clovnilor, dar și la maeștrii de painting. Dacă picii rămân fără ocupație, centrele de origami și ludotecile le vin părinților în ajutor.

Olga Meleca este medic de profesie, dar desenează din plăcere mutriţe pe chipurile copiilor. Deși lucrează și cu mirese, viitoare mămici și pentru party-uri tematice de painting, după mărturia artistei, cu copiii este cel mai ușor de lucrat. Imagini de vulpi, fluturi, peștișori executate de mâna Olgăi devin o podoabă temporară pentru un mateneu, o zi de naștere sau o sărbătoare. Vopseaua folosită este de înaltă calitate, hipoalergenică, dar care trebuie spălată înainte de somn, limitând bucuria copilului la câteva ore.

Desenul de pe corp semnat de Olga costă de la 50 la 400 de lei, dar această sumă nu micșorează numărul doritorilor. "Desenul pe față și corp este mai dinamic decât masca și dăruiește senzații de neuitat. Nu mi-a părut rău să plătesc suma cuvenită pentru bucuria copilului. Cu siguranță voi mai apela la face și body painting", afirmă Aliona Bolgar, clienta fidelă a Olgăi.

Un clovn, un pirat sau o zână, toate personajele de basm le puteți închiria pentru câteva ore la petrecerea copiilor. Anunţuri de acest fel găsiţi din belșug pe Internet. Octavian Rughina este absolvent AMTAP, dar din 2008 este clovnul Magelino şi distrează copiii la zile de naștere și matenee. Picii au parte de jocuri, muzică, dans și trucuri magice. Actorii care lucrează alături de Octavian au toată recuzita necesară pentru sărbătoare, iar copii sunt deghizați în personajele poveștii preferate. Sărbătoarea copilăriei scoate din buzunarele părinților de la 500 la 1200 de lei.

Dacă taberele de vară sunt închise, iar odrasla nu are ocupație, îi puteți găsi una temporară. Pentru copii mai mari de patru ani sunt deschise ușile centrului de origami din Capitală, în fiecare zi, de la ora 10 până la 13. Origami este o artă și un hobby pentru toate vârstele, dar și o modalitate de autoexprimare. Pentru ca arta hârtiei pliate să dezvolte potențialul creativ al copilului, părinții plătesc 50 de lei pentru lecția de 45 de minute.

Ludoteca, sau locul pentru jocuri, este o întreagă "bibliotecă" de activități unde copiii comunică între ei, participă la diferite jocuri cu semenii și cu părinții și își dezvoltă potențialul creativ. Într-o ludotecă copilul își gestionează mai bine timpul liber și energia, cunoaşte mediului înconjurător. În Moldova sunt 15 ludoteci, șase dintre care se află în Chișinău.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările