Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Dodon: Vom fi nevoiţi să introducem Chişinăul în carantină, dacă vom avea oameni iresponsabili care se plimbă pe străzi

0
3 Apr 2020 12:39:38
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Igor Dodon susţine că autorităţile vor fi nevoite să introducă regim de carantină în municipiul Chişinău, dacă unii cetăţeni vor continua să fie iresponsabili şi să ignore ordinele Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, care prevăd mai multe restricţii şi recomandă oamenilor să părăsească domiciliul doar în situaţii de strictă necesitate.

Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”, că nu-şi doreşte că Chişinăul să fie în carantină, deoarece asta ar afecta acitivitatea mai multor agenţi economici, dar şi a băncilor din Republica Moldova.

„De aceea, rugămintea mea este: Fiţi atenţi, fiţi responsabili şi respectaţi regulile şi restricţiile impuse de autorităţi”, a spus Dodon.

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. Pe parcursul zilei de joi, 2 aprilie, au fost confirmate alte 82 cazuri de infectare cu coronavirus, din 332 probe procesate. În cinci cazuri este vorba de import (Marea Britanie; Franţa Ucraina), iar alte 77 de cazuri sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 505.

Din 505 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 80 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 425 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău - 193).

De menţionat că, până la ora actuală, 23 de pacienţi au fost vindecaţi, iar şase persoane, dintre care două din regiunea transnistreană, au decedat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii