În 2009 cei doi poliţişti au privat un cetăţean de libertate pe parcursul a cinci zile. Ulterior acesta a sesizat CEDO, acuzând reţinerea ilegală, condiţii inumane şi degradante de detenţie în izolatorul de detenţie preventivă Ca rezultat, Curtea l-a recunoscut ca parte vătămată şi reclamantul a încasat de la bugetul de stat al Moldovei 50 de mii lei.
Ministerul Justiţiei a sesizat Procuratura Generală pentru a verifica dacă acţiunile celor doi poliţişti prezintă elemente constituente ale infracţiunii, ca rezultat al reţinerii, maltratării şi arestul bărbatului, la 9-10 aprilie 2009 şi repararea prejudiciului cauzat statului, potrivit deciziei Curţii Supreme de Justiţie.
Şeful Serviciului protocol, informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Justiţiei, Rodion Guştiuc a declarat că, potrivit datelor Procuraturii Generale, din 2008 şi până în prezent sunt 19 dosare civile înregistrate. 12 dintre ele au fost admise, iar în cazul a zece dosare au fost pronunţate decizii definitive şi irevocabile, altele două admise pe rol. În două dosare din cele existente sunt vizaţi câte doi poliţişti. Acesta nu a putut să spună dacă în prezent poliţiştii vizaţi mai activează sau nu în cadrul forţelor de ordine.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate