Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Doi preoţi din R. Moldova, infectaţi cu COVID-19: „Din păcate, acest virus a pătruns şi în interiorul slujitorilor bisericii”

0
27 Mar 2020 18:36:04
Autor: Iurii Botnarenco

Premierul Ion Chicu a anunţat vineri, 27 martie, că doi preoţi au fost infectaţi cu COVID-19. Într-un caz este vorba despre un preot, care a mers în pelerinaj cu un grup de enoriaţi, la Mănăstirea Poceaev din Ucraina. În alt caz este vorba despre un preot de la biserica „Sfântul Arhanghel Mihail” din Chişinău.

Prim-ministrul a spus că, din păcate, acest virus a pătruns şi în interiorul slujitorilor bisericii.

În acest context, Ion Chicu a făcut un apel către cetăţeni să se abţină în aceste zile de a vizita bisericile, pentru a evita riscul de contaminare.

„Angajaţii MAI au indicaţiile clare să nu permită desfăşurarea serviciilor divine cu participarea credincioşilor. Dacă se vor petrece aceste slujbe cu participarea credincioşilor, statul va aplica sancţiunile prevăzute de legislaţie”, a spus Ion Chicu.

Amintim că, pe 23 martie, premierul Ion Chicu a anunţat că din cele 1.062 de biserici înregistrate în R. Moldova, 375 au ignorat ordinul autorităţilor şi au organziat slujbe religioase, duminică, chiar în interiorul bisericelor, în ciuda ordinului emis de autorităţi privind interzicerea slujbelor în biserici. 

Precizaăm că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească. Viorica Dumbrăveanu a anunţat că pe parcursul zilei de vineri, 27 martie, au fost confirmate alte 22 cazuri de infectare cu coronavirus, din 128 probe procesate. Patru cazuri sunt de import, iar alte 18 sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 199.

Pe 18 martie, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus. Femeia avea 61 de ani şi se afla de mai multe zile în stare extrem de gravă. De asemenea, de două zile pacienta era conectată la respiraţie dirijată.

Pacienta avea si alte boli cronice, precum diabet zaharat de gradul doi etc. Femeia a revenit recent din Italia, unde şi s-a infectat. Aceasta nu a respectat regimul de carantină şi ar fi infectat mai multe persoane cu COVID-19. În rezultat, localitatea ei de baştină, satul Bălceana din Hînceşti, a intrat în carantină, după ce au fost depistate şase cazuri de transmitere locală a noului virus.

Pe 27 martie s-a înregistrat al doilea deces. O femeie de 79 de ani, care a activat toată viaţa în calitate de medic în sistemul medical de asistenţă urgentă prespitalicească din Republica Moldova, a murit după ce a fost infectată cu COVID-19.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii