Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Doi procurori au fost suspendaţi din funcţie

1
24 Jan 2014 14:08:20
Autor: Adevărul Moldova
CSP a numit doi profesori titulari în drept în calitate de membri în noua componenţă a Colegiului de Calificare a Procurorilor FOTO: ipn
CSP a numit doi profesori titulari în drept în calitate de membri în noua componenţă a Colegiului de Calificare a Procurorilor FOTO: ipn

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis suspendarea din funcţie a doi procurori, unul din Ocniţa şi altul din Floreşti, învinuiţi de comiterea actelor de corupţie. Decizia a fost luată în prima şedinţă a CSP în noua componenţă.

Cei doi procurori au fost reţinuţi săptămâna trecută, în cadrul unor cauze penale declanşate de către procurorul general, Corneliu Gurin. Procurorii anticorupţie le-au înaintat învinuirea celor doi bănuiţi, aceştia fiind cercetaţi în stare de arest, anunţă IPN.

În cadrul şedinţei, CSP a numit doi profesori titulari în drept în calitate de membri în noua componenţă a Colegiului de Calificare a Procurorilor. Este vorba de Adriana Eşanu, conferenţiar universitar la Catedra Drept Penal şi Criminologie a Universităţii de Stat din Moldova, şi Ion Căpăţână, lector la Facultatea de Drept a aceleiaşi universităţi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gorescu vasile
25.01.2014, 13:02:48

Am increderea ca reforma procuraturii se va solda cu succes. Vad ce se intimpla si chiar cred in declaratiile lui Candu precum pina la vara se va finaliza schimbarile incepute in domeniu.

Modifică Setările