Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Dosar penal pentru omor intenţionat în cazul lui Iurii Luncaşu

0
20 Aug 2019 15:44:13
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, susţine că în cazul omului de afaceri Iurii Luncaşu, găsit împuşcat în cap, a fost intentat un dosar un penal pentru omor intenţionat. Declaraţiile au fost făcute de către ministru într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. Pornirea urmăririi penale a fost confirmată şi de procurorul general interimar, Dumitru Robu, transmite IPN.

„A fost intentat un dosar penal în baza articolului 145 al Codului Penal, astfel încât permite examinarea sub toate aspectele a acestui caz, care, bineînţeles, ridică foarte multe semne de întrebare, iarăşi prin prisma faptului că nu este un personaj oarecare, este un personaj din imediata apropiere a lui Vladimir Plahotniuc şi a grupării sale criminale”, a declarat Andrei Năstase pentru Radio Europa Liberă.

„Presa de investigaţie chiar a vorbit despre activităţile acestei persoane în domeniul importului şi exportului de ţigări, în domeniile imobiliare, iată de ce niciuna dintre ipotezele posibile nu este exclusă şi apreciez modul în care poliţiştii mai întâi, apoi şi Procuratura au decis să trateze cazul”, mai menţionează ministrul de interne.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor în cadrul unei conferinţe de presă, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat că pe acest caz se desfăşoară o urmărire penală pentru omor intenţionat. Acesta a refuzat să ofere mai multe detalii, spunând că este prematur.

Omul de afaceri Iurii Luncaşu, persoană din anturajul fostului lider PDM Vlad Plahotniuc, a murit în seara zilei de sâmbătă, 18 august, fiind găsit împuşcat în cap.

Potrivit informaţiilor preliminare, ar fi fost vorba despre o sinucidere. Luncaşu s-ar fi împuşcat din arma personală în regiunea capului şi în urma leziunilor corporale primite, acesta s-a stins. 

Potrivit portalului de ştiri noi.md, poliţia a fost anunţată despre cele întâmplate de către şoferul omului de afaceri, Boris Babin. Acesta le-a mărturisit oamenilor legii că şeful său i-a cerut să vină la domiciliu pentru a pleca împreună la aer curat. Şoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Lupaşcu de unde la luat şi s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durleşti). 

La un moment dat, Iurii luncaşu i-a cerut şoferului să oprească automobilul în câmp, şi să scrie o scrisoare cu următorul conţinut: „Căsuţă albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”. Ulterior, a ieşit din automobil comunicându-i şoferului că iese să răsufle aer curat, în urma căreia s-a împuşcat în regiunea capului. În Registrul de stat al armelor, Luncaşu figurează ca posesor a cel puţin şase arme. 

Omul de afaceri Iurii Luncaşu este preşedinte al Clubului Oamenilor de Afaceri „Interdependenţa” şi deţine acţiuni la SC „DENIR LUX” SRL, „PRIMPROF CONSTRUCT” SRL, „ACVILIN-GRUP” şi „GB & CO” SRL – (companii de construcţii, import de mobilă, ţigări şi fabricarea vinului). Numele lui Iurie Luncaşu ar figura şi în tranzacţia de peste 154 de milioane de lei, prin care o firmă cipriotă a procurat clădirile din perimetrul străzilor Timiş şi Bujorilor din Chişinău (Casa albă), imobile atribuite lui Plahotniuc. Totodată, Luncaşu se numără printre invitaţii la petrecerile primarului de Orhei, Ilan Şor, condamnat pentru implicare în falimentarea Băncii de Economii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii