Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Dosarul lui Ilan Şor bate pasul pe loc. O nouă şedinţă de judecată a fost amânată

2
23 Oct 2021 10:49:39
Autor: Iurii Botnarenco
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitriu
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitriu

Şedinţa de judecată în dosarul Şor, care urma să aibă loc vineri, 22 octombrie, la Curtea de Apel Chişinău, a fost amânată. Amânarea vine pentru a acorda termen avocatului desemnat din oficiu pentru a face cunoştinţă cu materialele cauzei de condamnare a fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, transmite IPN.

Instanţa a decis desemnarea avocatului din oficiu după ce avocaţii inculpatului nu s-au prezentat la şedinţa precedentă. Judecătorii Curţii de Apel Chişinău care examinează cauza au dispus să le fie aplicată amendă judiciară. La rândul său, avocaţii lui Şor au calificat decizia instanţei ca fiind ilegală, deoarece ar fi informat în prealabil că vor lipsi de la şedinţă. De cealaltă parte, procurorii consideră că apărătorii lui Şor tergiversează examinarea cauzei.

Următoarea şedinţă a fost stabilită pentru 11 noiembrie, ora 14.00.

În iunie 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. În iunie 2019, Ilan Şor a dispărut din spaţiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsirea ilegală a ţării, iar instanţa a dispus arestarea acestuia. În august anul curent, Curtea Supremă de Justiţie a admis cerea avocaţilor lui Ilan Şor privind strămutarea judecării cauzei penale la Curtea de Apel Chişinău.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Roy Walker
23.10.2021, 15:55:09

Cititori ai discutiilor BTL, ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! Cat timp conturile trollilor platiti nu vor fi suspendate, acest mesaj va continua sa apara. Luv u!

Groza Carmen
23.10.2021, 22:02:47

Cum bate pasul pe loc, parcă s-a schimbat procurorul general? Sau mai are bani pentru șpagă șoricelul?

-7 (7 voturi)
Modifică Setările