Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Dosarul portului Giurgiuleşti: Sechestru aplicat de procurori, în valoare de peste 150.000.000 de lei

0
30 Jun 2022 12:21:13
Autor: Iurii Botnarenco

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), judecătorul de instrucţie a autorizat aplicarea sechestrului în sumă ce depăşeşte 150.000.000 lei pe active care formează capitalul social al companiei care gestionează Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti.

Cauza penală datează din 2020 şi vizează delapidarea averii străine de către foşti factori de decizie în cadrul companiei Bemol. Mai exact, cauza penală ţine de acţiuni pretins ilegale care au stat la baza preluării gestionării portului. Drept rezultat al investigaţiilor, în iunie 2022, o persoană cu rol de factor de decizie a fost pusă sub învinuire de către procurorii PCCOCS, persoană care pe parcursul urmăririi penale se prevalează de prezumţia nevinovăţiei, potrivit legii.

Sechestrul aplicat are ca scop prevenirea înstrăinării bunurilor şi asigurarea reparării prejudiciului cauzat. Acţiunile de urmărire penală continuă, în vederea investigării întregului spectru infracţional vizat de dosarul penal, cu ulterioara informare a publicului despre rezultatele obţinute.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările