Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Două angajate ale SFS au ajuns pe mâna CNA pentru corupere pasivă

1
30 Jul 2021 11:14:08
Autor: Iurii Botnarenco

Două angajate ale Direcţiei generale control fiscal post-operaţional a Serviciului Fiscal de Stat sunt cercetate penal de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Acestea ar fi estorcat 40.000 de lei de la un agent economic pentru a-i aplica o amendă mai blândă, în urma controlului efectuat.

Potrivit materialelor cauzei, angajatele SFS ar fi pretins de la directorul financiar al unei companii mită, în valoare de 40.000 de lei, promiţând că vor aplica o amendă mai mică întreprinderii pentru încălcările fiscale depistate. Ulterior, acesta s-a plâns la direcţia securitate internă a SFS care a sesizat CNA, in ordinea prevăzută de lege.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar vineri, 30 iulie, ofiţerii CNA şi procurorii au descins cu percheziţii la birourile de serviciu şi domiciliile bănuitelor. În urma acţiunilor de anchetă, una dintre angajate a fost reţinută pentru 72 de ore, iar alta urmează să fie cercetată în stare de libertate.

Dacă vor fi găsite vinovate, ele riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
30.07.2021, 13:21:55

Dacă le mai dovediți și că nu-și pot justifica bunăstarea .. și le confiscați averile , deja le dați clasă de departe fraților români de peste Prut ... Ideea ar fi să nu dureze procesele până la prescrierea faptelor ... cum se întâmplă de obicei ! :)

-62 (62 voturi)
Modifică Setările