Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Două spaţii de agrement moderne sunt în proces de amenajare în sectorul Ciocana

0
17 Jul 2019 16:11:22
Autor: Iurii Botnarenco

Două spaţii de agrement moderne sunt în proces de amenajare în sectorul Ciocana al capitalei. Este vorba despre scuarul din strada Maria Drăgan şi din bulevardul Mircea cel Bătrân, 29. Lucrările în ambele spaţii agrement sunt realizate în proporţie de 40-50%, iar autorităţile estimează că scuarurile vor fi gata până la sfârşitul lunii august.

Şeful Secţiei amenajare şi salubrizare a Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că spaţiul din strada Maria Drăgan era unul abandonat, iar odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare va deveni unul de agrement cu vedere panoramică asupra oraşului. Vor fi amenajate spaţii verzi, zonă pietonală, precum şi va fi instalat mobilier urban – bănci, coşuri de gunoi etc. De asemenea, vor fi instalate terenuri de joacă, dar şi trei lunete terestre de observare.

Vasile Efros a menţionat că lucrările au fost realizate deja în proporţie de 40-50%. În prezent este montat pavajul, pe o suprafaţă de mai bine de trei mii de metri pătraţi. Se instalează şi balustrada, pe o lungime de două sute de metri. Costul total al lucrărilor este de circa trei milioane de lei.

În plină desfăşurare sunt şi lucrările de amenajare a scuarului din bulevardul Mircea cel Bătrân, 29. Spaţiul public are o suprafaţă de aproape un hectar, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice. Şeful Secţiei a declarat că aici este vorba despre un spaţiu verde, pe care vor fi amenajate alei pietonale şi va fi instalat iluminat public. De asemenea, va fi instalat mobilier urban şi un teren de joacă. Costul lucrărilor este de 1,8 milioane de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii