Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Drumuri impracticabile şi gospodării inundate, în satul Dereneu

0
20 May 2019 11:16:58
Autor: Dan Anghel
FOTO IPN
FOTO IPN

Drumurile din satul Dereneu, raionul Călăraşi, au ajuns impracticabile după ploile de duminică, iar gospodăriile oamenilor sunt înnămolite. Primarul localităţii, Elena Oaserele, spune că mai multe poduri stau să se prăbuşească. Lacul este plin ochi şi digul poate ceda. Energia electrică a lipsit pe parcursul nopţii în localitate, iar în satul vecin, Bularda, câţiva piloni riscă să se prăbuşească.

Contactată de IPN, Elena Oaserele spune că a apelat după ajutor. Comisia raională este la faţa locului pentru a estima pagubele.
 
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în satele Donici şi Camenca, din raionul Orhei, precipitaţiile au deteriorat 0,1 km de drum local şi au fost înnămolite gradinele a circa 60 de gospodării particulare. În raionul Donduşeni, mai multe localităţi au fost afectate. În satul Arioneşti, de pe acoperişul a două depozite cerealiere au fost smulse şi deteriorate aproape 400 de foi de ardezie, iar barajele a patru bazine acvatice au fost avariate.
 
Au fost afectate şi 120 ha de porumb din satul Donduşeni, iar la Parcova – barajele de protecţie a două bazine acvatice. În localităţile Târnova şi Elizavetovca au fost prejudiciate 30 ha de terenuri agricole. În raionul Sângerei, ploile au distrus 100 ha de semănături. Salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din beciuri şi subsoluri în majoritatea satelor afectate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii