Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Echipament militar în valoare de 1 milion de lei, furat dintr-un depozit al Armatei Naţionale a R. Moldova

1
20 May 2022 16:26:19
Autor: Iurii Botnarenco

Ministerul Apărării din Republica Moldova a confirmat vineri, 20 mai, că în cadrul instituţiei s-a produs un furt de amploare. Mai exact, a fost sustras echipament militar în valoare de peste 1 milion de lei, din depozitul Brigazii nr.2 Infanterie Monitorizata. Pe acest caz a fost desfăşurată o cercetare administrativă de către reprezentanţii Comenduirii militare a Armatei Naţionale.

Ministerul Apărării precizează că toate materialele acumulate au fost transmise la Inspectoratul de Poliţie, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracţiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar.

Ministerul a comunicat că neajunsurile au fost depistate în timpul procesului de primire-predare a funcţiei de comandant de unitate. Despre acest caz a fost sesizată Procuratura Chişinău.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Coco
21.05.2022, 12:41:08

Vestea asta cade tare prost. M.Britanie tocmai a facut demersuri pe langa Aliati de a echipa armata RM la standardele NATO.Ministrul de externe britanic Liz Truss a dezvăluit că Regatul Unit a început discuțiile cu aliații săi internaționali cu privire la trimiterea de armament modern în R. Moldova pentru a o proteja de Rusia. „Aș vrea să văd Moldova echipată la standardul NATO. Aceasta este o discuție pe care o avem cu aliații noștri, a declarat Truss într-un interviu pentru Telegraph. „Putin a fost absolut clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare – și doar pentru că încercările sale de a cuceri Kievul nu au avut succes nu înseamnă că a abandonat aceste ambiții”, a continuat ea. Problema care se pune acum e ca nu cumva acest armament sa nu alunga pe alte maini atata timp ca o astfel de institutie se dovedeste sat fara caini.

+1 (1 vot)
Modifică Setările