articolul anterior articolul urmator

Este Republica Moldova un stat?

100
23 Apr 2017 05:05:31
Răzvan Voncu

100 Comentarii

ion sbucium
23.04.2017, 08:35:23

Primarul capitalei Bulgariei anunță ca vrea sa trimite ajutoare către R.Moldova după acest CATACLISM fără precedent in istoria de 120 de ani a meteorologiei in R.Moldova. E un gest PRIETENESC, firesc din partea unei tari UE fata de o tara in curs de asociere cu UE. PRIETENUL LA NEVOIE SE CUNOAȘTE, si NEPRIETENII - tot acum. Neprietenul te lovește MIȘELEȘTE ca un ticălos anume atunci când nu te aștepți, când si asa ai probleme. Materialul lui Voncu este "ajutorul frățesc" ce il oferă "frații romani" prin intermediul mass-mediei acestei tari-membre a UE, semnatare a Acordului de Asociere intre UE si R.Moldova, acord ce garantează printre altele SUVERANITATEA R.Moldova. Cum înțelege Voncu "suveranitatea" se vede clar din cele ce scrie.

-20 (24 voturi)
ion sbucium
23.04.2017, 09:08:21

Voncu nu e unul singur, exista circa 100 de ONG-uri întrunite intr-o platforma "unionista", rar candidat la funcția importanta in stat, inclusiv la cea europarlamentar, ministru, președinte al României etc. sa nu-si demonstreze "unionismul". Ce sentimente poate avea un "unionist"" fata de statul R.Moldova si fata de conducerea sa legala - ne demonstrează mass-media "unionista", care deja isi da arama pe fata, iai arata deschis OSTILITATEA fata de INDEPENDENTA si SUVERANITATEA R.Moldova. Mai exista tari cu "interese" neloiale fata de R.Moldova, mai ales fata de asocierea sa cu UE, dar din cele circa 200 de tari ale lumii in niciun nu se publica asemenea materiale NEPRIETENEȘTI, anti-statul R.Moldova. Care e scopul urmărit? Sa știe toți moldovenii din R.Moldova cât de tare romanii nu le iubesc tărișoara lor draga, cat de mult le sta in gat statul R.Moldova si nu încap de el nici măcar in zilele Săptămânii Luminate? - Pai asta nu e o noutate, si fără "adevărurile" lui Voncu se știe acest lucru. Atunci ce-o fi la mijloc? Se cere vreo pregătire psihologica a romanilor de un asalt asupra Basarabiei la fel ca in martie 1918 sau iunie 1941? Vor romanii sa facă "unirea" prin forța armelor si moldovenii nici nu bănuiesc din care parte pot fi atacați? In acest caz - materialele lui Voncu merita sa fie citite cu mare atenție si luate in seama in modul cel mai serios. Romania in 2017 va cheltui 3 miliarde de euro pentru înarmare. In afara de R.Moldova si Ucraina n-are pe nimeni la hotarul de Est. R.Moldova nu bănuiește nimic si e gata sa dea punctele de control la frontiera pe mâinile romanilor, accepta construcția de noi poduri peste Prut, peste care ar putea veni sa facă "unirea" toți cei care demult declara R.Moldova un stat artificial pe "pământul romanesc" al Romaniei, care nici pana azi nu doresc sa recunoască frontiera cu R.Moldova, organele legale constituționale ale R.Moldova, in deosebi conducerea de vârf. "Baciul" muntean si cu cel transilvănean nu-si ascunde intențiile de a-l compromite, a-l înlătura pe "baciul" moldovan si de a-i lua turma, pământul, averea. Acțiunea "Mioriței" nu s-a terminat, au loc pregătirile in culise pentru noi scene, acte, acțiuni in drama ANTI-MOLDOVENEASCA fratricida, despre care avertiza in cunoscuta balada mioara năzdravană încă înainte de "mica unire".

-20 (24 voturi)
ion sbucium
23.04.2017, 09:27:23

Parțial autorul are dreptate când e vorba de autoritățile din Chișinău si primul care ar trebui de urgenta sa fie destituit din post este primarul ... "unionist", vice-președintele PL - Dorin Chirtoaca.

-22 (26 voturi)
unul
23.04.2017, 09:20:55

Statul evident nu se identifica dupa cata zapada cade vara. Dupa zapada se identifica Guvernul statului. Daca in Romania Guvernul este jumijuma la Chisinau si guvernul si Primarul sunt vanduti proeuropeni. Este clar ca proeuropenii inseamna coruptie. Romania a durat 30 de ani ca sa se convinga ca partidele proeuropene nu valoreaza nimic. Singurul care a actionat in Moldova a fost presedintele prorus Dodon impreuna cu armata prorusa.

-16 (18 voturi)
Mircea B.
23.04.2017, 09:41:06

unNUL Mai Volodea, pai ce echipa sunteti voi, tu si sbuciumatul?! Sbuciumatul vorbeste de Moldova- Acord Asociere UE, tu vii cu Dodon prorus fain baiat, cu armata prorusa ! Aveti lectori diferiti sau tu ai lipsit de la ceva ore ?? Puneti-va de acord ca va sanctioneaza Putin de nu va vedeti.

+13 (13 voturi)