Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Ex-director-adjunct al Centrului de Excelenţă în Construcţii, reţinut de CNA

0
18 Jan 2021 14:08:57
Autor: Iurii Botnarenco

Un fost director-adjunct al Centrului de Excelenţă în Construcţii din Chişinău a fost reţinut de Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie. Bărbatul este bănuit că ar fi pretins şi primit de la doi chişinăuieni 22 de mii de euro pentru a-i ajuta să soluţioneze un litigiu, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al CNA.

Potrivit denunţătorilor, fostul funcţionar le-ar fi promis că îi poate ajuta să câştige procesul de judecată în cadrul căruia se disputa statutul căminului studenţesc nr. 5 din strada Gheorghe Asachi. În fapt, locatarii acestui cămin, în mare parte profesori sau studenţi, solicitau în instanţă modificarea statutul imobilului – din cămin aflat în gestiunea Centrului de Excelenţă în Construcţii, în bloc de locuit, pentru a putea privatiza încăperile.

Deşi instanţele de fond şi apel au respins demersurile locatarilor, fostul director-adjunct al centrului ar fi afirmat că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea Supremă de Justiţie şi că i-ar putea convinge să adopte o decizie favorabilă locatarilor căminului. Din spusele denunţătorilor, bănuitul le-ar fi cerut 22 de mii de euro pentru a rezolva dosarul.

CNA a iniţiat o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar în dimineaţa zilei de luni, 18 ianuarie, l-au reţinut pe suspect. Acesta este cercetat penal, fiind plasat în izolator şi riscă până la şapte ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările