Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Ex-premierul Ion Chicu se simte mai bine: Mă închin doctorilor pentru salvare!

2
27 Feb 2021 10:18:49
Autor: Iurii Botnarenco
Ion Chicu FOTO gov.md
Ion Chicu FOTO gov.md

Fostul premier Ion Chicu, diagnosticat repetat cu COVID-19, se simte mai bine şi le mulţumeşte medicilor „pentru salvare”, transmite IPN.

„Stimaţi Prieteni! Mă grăbesc să vă informez că, datorită profesionalismului excepţional al medicilor şi personalului medical, săptămâna aceasta au fost salvate sute de vieţi ale oamenilor din ţara noastră, inclusiv şi a mea. Mă simt cu mult mai bine şi mă închin doctorilor pentru salvare!”, a scris Ion Chicu pe o reţea de socializare.

„Să poţi respira desinestătător e mare lucru, credeţi-mă!”, a menţionat fostul premier.

Ion Chicu spune că spitalele din ţară sunt supraaglomerare cu pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. Deşi spaţii şi resurse se mai pot identifica, personalul medical este extenuat. „Ei luptă din greu pentru fiecare viaţă. Vă rog să vă protejaţi la maximum posibil. Vă rog împreună să mai slăbim povara de pe medici”, a mai scris fostul prim-ministru.

Ion Chicu a fost internat în Secţia reanimare a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”. Este a doua oară când este confirmat cu COVID-19. La începutul lunii decembrie anul trecut, după ce a fost testat pozitiv, Chicu a continuat să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu de la distanţă.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a raportat pentru 26 februarie, 1452 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dar şi 27 de decese ca urmare a complicaţiilor provocate de virusul SARS-CoV-2.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Coco
27.02.2021, 17:55:13

Cum de s-a intamplat, ca dupa o infectare exista o imunitate de 2-3 luni , mai putin la asimptomatici. S-o fi infectat cu alta radacina. Medicii si cadrele medicale trebuie vaccinate urgent ca de ei depind toti pacientii. Distantarea sociala , masca si respectarea tuturor regulilor mai scutesc din aglomerarea spitalelor.

Coco
28.02.2021, 00:22:38

Acum mulţumeşte medicilor şi dă sfaturi , dar sa nu uite ca Dumnezeu nu bate cu ciomagul pentru modul in care şi-a bătut joc de medicina moldovenească la finalul acivităţii sale de PM cand a conceput un buget în care nu a prevăzut niciun ban pentru vaccinuri. Ar mai fi un motiv pentru care D-zeu nu ar folosi ciomagul daca ne mai amintim de câteva luni în urmă cand făcea petreceri cu zeci de oaspeţi, acestea fiind păzite de ochii lumii şi a presei. Totusi, ajuta-l Doamne!

Modifică Setările