Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Focul veşnic din Chişinău a fost reaprins după remedierea sistemului de injecţie a gazelor

3
23 Oct 2021 11:48:28
Autor: Iurii Botnarenco

Focul veşnic a fost reaprins la Complexul Memorial „Eternitate”. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de Ala Diaconu, ofiţer de presă al Ministerului Apărării.

„Aşa după cum am anunţat în comunicatul de presă emis ieri ziua, deconectarea temporară a alimentării cu gaze naturale a Focului veşnic fusese decisă până la remedierea sistemului de injecţie a gazelor, afectat de presiunea scăzută a gazelor în ţevile de alimentare. Factorii climaterici – vântul puternic de ieri – de asemenea determinau stingerea focului. Tehnicienii de la Chişinău-Gaz au lucrat până seara târziu şi au reuşit să remedieze problema”, a menţionat Ala Diaconu.

Andei Cemîrtan, comandantul comenduirii militare a Armatei Naţionale, a comunicat pentru IPN că, întrucât tehnicienii de la Chişinău-Gaz au remediat problema tehnică mai repede decât s-a aşteptat, Focul veşnic a fost reaprins fără ceremonia de readucere a flăcării preluate ieri de militarii Companiei Garda de Onoare din cadrul Regimentului de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică”. Flacăra se păstrează la Muzeul Gloriei Militare din Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, iar săptămâna viitoare va fi examinată decizia de readucere a acesteia la Complexul Memorial”.

În seara zilei de vineri, membri ai unui partid politic au venit la Complexul memorial cu lumânări pentru a „susţine” Focul veşnic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Roy Walker
23.10.2021, 14:45:39

Cititori ai discutiilor BTL, ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! Cat timp conturile trollilor platiti nu vor fi suspendate, acest mesaj va continua sa apara. Luv u!

Groza Carmen
23.10.2021, 21:56:04

Știrea secolului, despre focul ocupantului...

-7 (7 voturi)
Groza Carmen
23.10.2021, 21:54:01

Fală deșartă și prostie, să plătești exagerat gazele pe care ți le impune ocupantul pentru ca să-i ardă focul veșnic ocupantului!

-7 (7 voturi)
Modifică Setările