Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Fosta judecătoare Domnica Manole a fost achitată

1
8 Jul 2019 15:11:17
Autor: Dan Anghel
FOTO IPN
FOTO IPN

Fosta judecătoare Domnica Manole a fost achitată în dosarul intentat după ce, în aprilie 2016, a emis o hotărâre prin care a obligat Comisia Electorală Centrală să desfăşoare un referendum iniţiat de către Platforma DA.

Sentinţa a fost pronunţată luni, 8 iulie, de către Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, după ce la 4 iulie procurorul pe caz a renunţat la învinuirile aduse fostei judecătoare.
 
Solicitată de IPN, Viorica Grecu, avocata Domnicăi Manole, a spus că urmărirea penală a durat doi ani: din 31 mai 2016, când Consiliul Superior al Magistraturii a dat acordul pentru începerea urmăririi penale a magistratei, la sesizarea procurorului general, până în aprilie 2018, când dosarul a fost trimis în instanţă.
 
De atunci, au avut câteva şedinţe de judecată pe caz, iar pe 4 iulie curent acuzarea a prezentat o ordonanţă de renunţare la acuzaţiile de învinuire. Ca rezultat, instanţa a pronunţat decizia de achitare a judecătoarei.
 
Potrivit avocatei, se examinează câteva căi la care Domnica Manole ar putea apela pentru a-şi recăpăta funcţia, după ce la 4 iulie 2017 a fost declarată incompatibilă cu funcţia de judecător.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasiliev Slavic
8.07.2019, 16:04:37

Domnica Manole este o incompetentă adevărate, nu degeaba a pierdut dosare la CEDO, însă Maia Sandu cu Năstase o să o bage înapoi în funcție pentru că ei au nevoie de oamni comozi și să-i conducă ușor!

-1 (1 vot)