Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Fostul şef interimar al Procuraturii din Cahul riscă până la 5 ani de închisoare

0
13 Feb 2020 09:31:49
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupţie, oficiul Sud, care a deţinut interimatul funcţiei de procuror-şef al Procuraturii raionului Cahul va compărea pe banca acuzaţilor pentru ”amestec în înfăptuirea urmăririi penale şi a justiţiei” , precum şi ”tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate.”

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi trimis dosarul de învinuire a procurorului în judecată.

Amintim că acesta a fost reţinut acum trei luni, în cadrul unei urmăriri penale, iniţiate în baza unor investigaţii jurnalistice, dar şi a unor informaţii prezentate de către SIS.

Potrivit probatoriului acumulat, în decursul anului 2015, învinuitul a săvârşit acte de tragere la răspundere penală a unui şef de serviciu din cadrul Inspectoratului General de Poliţie al MAI, care la rândul său, i-ar fi refuzat încetarea unei proceduri contravenţionale în care era vizată o benzinărie din oraşul Cantemir. În urma acţiunilor întreprinse de învinuit, în calitatea sa de procuror în Procuratura Anticorupţie, victima a fost pusă sub învinuire pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

În ianuarie 2016, dosarul în privinţa poliţistului a fost expediat în judecată, fiind achitat ulterior de instanţele naţionale de toate nivelele.

De asemenea, acesta mai este acuzat şi de ”amestec în înfăptuirea urmăririi penale şi a justiţiei” în cadrul a încă două cauze penale: una aflată în gestiunea Procuraturii raionului Cahul, iar alta – aflată pe rolul Judecătoriei din Cahul.

Fiind audiat de procurori, acesta nu şi-a recunoscut vina.

La demersul procurorului General, Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat suspendarea provizorie a acestuia din funcţie, până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care acesta este vizat.

În prezent, el este cercetat în stare de libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 5 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările