Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Gabi Balint, un an la Naționala Moldovei: „E o mare provocare să antrenez aici!"

0
6 Dec 2010 08:55:41
Autor: adevarul

Antrenorul principal al selecționatei Moldovei a venit la masa "Adevărul" pentru un dialog cu reporterii ziarului.. Celebrul sportiv a povestit cum s-a adaptat la viaţa de aici, ce planuri are pentru echipă, dar şi „picanterii" din viaţa personală.

Adevărul: Cum a fost pentru antrenorul și omul Gabi Balint, un an de zile de aflare în Republica Moldova?

Gabi Balint: A fost o mare provocare să antrenez aici. Nu mă pot declara complet mulțumit după un an de muncă. Întotdeauna e loc de mai bine, iar eu sunt o persoană care vrea în permanență să câștige. Oricum, pot spune că mă simt foarte bine de fiecare dată când mă aflu în miijlocul oamenilor de aici.


Care sunt performanțele jucătorilor de la selecționata Moldovei, înregistrate pe parcursul anului 2010, în care antrenați echipa?

Nu ne putem lăuda că am obținut multe performanțe, dar o creștere în jocul echipei cred că s-a văzut. Mai avem mult de muncă până să emitem pretenții la o eventuală calificare în finală de campionat European sau mondial.

Care a fost meciul cel mai plăcut și cel care v-a generat mai mult impresii „amare" din jocurile disputate de naționala Moldovei pe parcursul mandatului dumneavoastră de antrenor?

Categoric, meciul cu Finlanda a fost cel mai bun din acest an, atât ca rezultat (moldovenii au învins cu 2-0), dar și ca joc. Mi-a părut foarte rău că nu am reușit un rezultat pozitiv în Ungaria, deși am făcut un joc foarte bun.

După primele meciuri oficiale disputate, care din pozițiile din teren mai sunt incomplete și de care jucători ați mai avea nevoie pentru a forma un lot competitiv?

Îmi doresc sa acopăr toate posturile cu câte trei jucători de valori apropiate. Încă avem probleme la mijloc și în atac, în toate compartimentele. Îmi doresc să pot selecționa și jucători care activează în campionatul intern, dar nu mi s-au oferit soluții viabile.

Care jucător vă place mai mult și care mai puțin din lotul selecționatei de seniori la momentul actual?

E o întrebare la care nu vreau să răspund. Antrenorul echipei naționale nu poate face remarce individuale publice de acest gen, cu referire la jucători. E un principiu de-al meu și îl respect.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările