Actualitate

articolul anterior articolul urmator

GALERIE FOTO Ornamentele de Crăciun şi bradul vor fi luminate diseară

0
1 Dec 2010 12:47:30
Autor: adevarul
Bradul de Crăciun
Bradul de Crăciun

Startul Sărbătorilor de Iarnă se dă în Chişinău, diseară, de la ora 19.00, cu aprinderea ghirlandelor, dar şi cu instalarea pomului de Crăciun în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Coniferul  de 20 de metri, montat de ieri în Piaţa Marii Adunări Naâionale, a fost cumpărat de la un chişinăuian cu peste 500 de euro. Omul a renunţat la brad, deoarece rădăcinile acestuia au crescut până lângă casa lui şi apăruseră fisuri pe pereţi. 
Ieri, muncitorii de la „Spaţii Verzi“ au lucrat până târziu ca să împodobească pomul cu ghirlande şi instalaţii, iar astăzi vor pune şi globurile.Tot în seara aceasta, în centrul Capitalei vor fi aprinse şi luminiţele de sărbătoare. Iluminatul decorativ l-a costat aproximativ 600 de mii de lei pe primarul Dorin Chirtoacă.

Al doilea an în care bradul nu a fost furat

Nu toţi locuitorii Chişinăului s-au bucurat când au văzut azi bradul. Cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi se tem că pomul nu va rezista până la mijlocul lunii ianuarie.
Cu toate că în anii trecuţi bradul a fost furat, nici acum Pomul de iarnă, instalat astăzi, nu este păzit. Cu trei ani în urmă bradul de Crăciun, montat de municipalitate, a fost furat şi reinstalat în altă parte. Şi în 2008 brăduţul a fost pus la mari încercări. Atunci, poliţia a confiscat bradul în timp ce acesta era transportat din oraşul Străşeni spre Chişinău şi l-au dus la Şcoala-internat din Străşeni.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările