Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Grădiniţa pentru copii cu deficienţe de vedere din Tiraspol a fost reparată

0
8 Oct 2013 15:45:20
Autor: Adevărul Moldova
Copiii din grădiniţă vor avea alte condiţii. FOTO: Arhivă
Copiii din grădiniţă vor avea alte condiţii. FOTO: Arhivă

Peste 100 de copii cu deficienţe vizuale vor beneficia de condiţii mai bune de educaţie şi de recuperare odată cu renovarea capitală a singurei grădiniţe de acest fel din Tiraspol.

„Dispunem de personalul necesar, echipamentul şi programele educaţionale speciale pentru a oferi copiilor nu doar educaţie timpurie, dar şi posibilitatea de a-şi îmbunătăţi vederea şi de a se integra  în societate.  Din cauza condiţiilor precare din grădiniţă, acest lucru era însă greu de realizat.  Reţelele inginereşti erau vechi şi deteriorate, ceea ce ducea la pierderi de energie electrică şi termică, iar acoperişul spart ne crea mari probleme pe timp ploios. Cu forţele proprii n-am fi reuşit niciodată să rezolvăm aceste probleme“, a decalrat Ala Tocareva, directoarea grădiniţei.

Potrivit unui comunicat de presă al PNUD Moldova, pentru repraţia grădiniţei au fost necesari 117,6 mii de euro, din care 10.000 de euro sunt bani adunaţi de comunitate. Din aceşti bani a fost renovat atât interiorul şi exteriorul clădirii, a fost schimbat acoperişul instituţiei, a fost înlocuit sistemul de încălzire şi cel de canalizare, au fost reabilitate reţelele electrice şi au fost schimbate uşile şi ferestrele. De asemenea, grădiniţa a fost dotată cu mobilierul necesar.

La redeschiderea grădiniţei au participat şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova Pirkka Tapiola, dar şi Nicola Harrington-Buhay, reprezentant permanent PNUD în Moldova. „Suntem fericiţi că micuţii cu deficienţe de vedere vor beneficia nu doar de un proces efectiv de educaţie, dar şi de servicii specializate şi condiţii adecvate conform nevoilor lor. Asemenea proiecte aduc oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului mai aproape”, a spus reprezentantul permanent PNUD în Moldova.

Grădiniţa a fost renovată în cadrul unui proiect comun al UE şi PNUD de susţinere a măsurilor de promovare a încrederii între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările