Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Grigore Caramalac, în continuare se află în căutare internaţională. Precizările IGP

0
19 Oct 2020 12:29:17
Autor: Iurii Botnarenco

Inspectoratul General de Poliţie a anunţat luni, 19 octombrie, că interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, în continuare se află în căutare internaţională în baza a două dosare penale - şantaj şi tentativă de omor. Pe ambele cauze sunt emise mandate de arestare pe termen de 30 de zile. Precizările vin după ce unele portaluri de ştiri au scris despre clasarea cauzelor penale şi încetarea mandatului de arestare emis pe numele lui Caramalac.

Potrivit IGP, acţiunile infracţionale ale lui Caramalac au fost documentate în anii 2016-2017 de ofiţerii de investigaţie a Direcţiei investigaţii criminalitate organizată a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu procurorii PCCOCS.

IGP precizează că deciziile procurorului din cadrul PCCOCS de a fi clasată o cauză penală şi de a fi încetat mandatul de arest aplicat în privinţa lui Grigore Caramalac au fost luate în baza hotărârii din data de 11.08.2020, emisă de către Judecătoria mun. Chişinău, sediul Ciocana, pe cauza penală transmisă anterior autorităţilor de drept din Rusia. 

Conform IGP, această cauză penală nu are vreo legătură procesuală cu cauzele documentate în anii 2016-2017.

În prezent, Grigore Caramalac figurează în continuare în bazele de date ca fiind anunţat în căutare internaţională, iar ofiţerii din cadrul Direcţiei investigaţii criminalitate organizată a Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi cei ai Inspectoratului de Poliţie sectorul Centru întreprind toate măsurile de investigaţii necesare în vederea reţinerii şi prezentării acestuia în faţa organului de urmărire penală.

Grigore Caramalac alias „Bulgaru” este un hoţ în lege şi este învinuit de procurori de comiterea infracţiunilor de banditism, complicitate la tentativă de omor premeditat cu circumstanţe agravante, şantaj şi sustragere în proporţii deosebit de mari din avutul proprietarului, fiind anunţat în urmărire internaţională, dar care se află pe teritoriul Federaţiei Ruse.
 

Caramalac a fost dat în căutare prin Interpol încă în 1998, iar pe 16 septembrie 2010, el a fost arestat într-un bar din oraşul Moscova, unde, alături de alţi 23 hoţi în lege, urmau să discute despre împărţirea sferelor de influenţă şi să pună punct unor conflicte. În ziua imediat următoare, Caramalac a fost eliberat de procurori. Până în prezent acesta se află la Moscova.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările