Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Guvernul a alocat bani pentru lichidarea consecinţelor ploii şi a unui incendiu

0
1 Aug 2020 00:15:37
Autor: Iurii Botnarenco

Guvernul a decis alocarea mijloacelor financiare necesare pentru reabilitarea drumurilor în localităţile Misovca, Costeşti şi Horăşti din raionul Ialoveni, dar şi acordarea a peste 70 mii de lei pentru reparaţia locuinţelor individuale ale mai multor locuitori din raionul Ştefan Vodă, deteriorate de ploile torenţiale şi grindina de la începutul lunii iulie. Decizia a fost luată la şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, transmite IPN.

Totodată, pentru lichidarea consecinţelor incendiului produs în clădirea Inspectoratului de poliţie din oraşul Rezina, Comisia a decis alocarea unui milion de lei din Fondul de Intervenţie pentru reparaţia acoperişului.

Premierul Ion Chicu a declarat că acum prioritară este acoperirea prejudiciilor aduse gospodăriilor individuale şi infrastructurii drumurilor de fenomenele meteorologice nefaste, dar se lucrează̆ intens şi pe segmentul agricol. „Astăzi vom definitiva Regulamentul privind repartizarea celor 200 de milioane de lei alocaţi de Guvern în acest sens. De aceea, solicit colegilor din cadrul instituţiilor responsabile ca efectuarea plaţilor către agenţii economici afectaţi să se facă̆ cât mai rapid”, a declarat prim-ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările