Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Guvernul de la Chişinău avertizează transportatorii că tarifele la transportul de pasageri nu vor fi majorate până nu vor garanta condiţii civilizate de călătorie

0
8 Oct 2019 23:26:47
Autor: Iurii Botnarenco

Guvernul de la Chişinău a anunţat că dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse miercuri, 9 octombrie, ca formă de protest faţă de refuzul autorităţilor de a majora taxele la serviciile de transport naţional de pasageri.

„Pasagerilor trebuie să li se asigure condiţii civilizate de călătorie, microbuze şi autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. Doar după îndeplinirea acestor condiţionalităţi, putem vorbi despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor”, se spune într-un comunicat de presă emis de Guvern.
 
În document se menţionează că, potrivit solicitării transportatorilor, aceştia îşi doresc majorarea imediată a tarifului de la 48 de bănuţi până la 92 de bănuţi per km, fără ca să ia în calcul impactului negativ asupra cetăţenilor.
 
„La moment se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociaţiile patronale de profil. Din partea transportatorilor s-a solicitat să se expună cu propuneri consolidate de modificare a codului dat, care să soluţioneze problema fluxului de călători şi optimizarea programului de transport rutier. Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permiţând tuturor să se expună asupra calităţii şi modalităţii de deservire a serviciilor rutiere din ţara noastră”, se mai spune în comunicat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările