Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Guvernul R. Moldova va oferi premii de până la 3 milioane de lei medaliaţilor la Olimpiada din Japonia

0
17 Jun 2021 09:41:07
Autor: Iurii Botnarenco

Cabinetul de miniştri a aprobat cuantumul premiilor ce vor fi acordate sportivilor care vor obţine performanţe la Jocurile Olimpice de vară, ediţia a XXXII-a, şi la Jocurile Paraolimpice, ediţia a XVI-a, ce vor avea loc în acest an în Japonia, la Tokyo, transmite IPN.

Potrivit proiectului, sportivii de performanţă care vor obţine medalia de aur vor fi premiaţi cu 3 milioane de lei, pentru medalia de argint vor fi oferiţi 2,6 milioane de lei şi pentru medalia de bronz – 2 milioane de lei. Totodată, sportivii ce se vor clasa pe locurile IV şi V vor obţine un premiu bănesc de şase sute de mii de lei, pentru locul VI – patru sute de mii de lei, pentru locul VII – trei sute de mii de lei şi pentru locul VIII –  două sute de mii de lei.

„Trebuie să stimulăm, inclusiv financiar, sportivii care fac parte din lotul naţional pentru Jocurile Olimpice din anul curent de la Tokyo. Sper că acesta va fi un imbold puternic pentru reprezentanţii sportului nostru naţional. Ne-am bucura mult să avem conaţionalii noştri pe podiumul de onoare al câştigătorilor la probele olimpice”, a menţionat, în cadrul şedinţei Guvernului, prim-ministrul în exerciţiu, Aureliu Ciocoi.

De asemenea, proiectul prevede acordarea premiilor pentru antrenori, personalul asistent, medici şi maseuri.

Banii pentru premiere vor fi alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului.

Republica Moldova are până acum 12 sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la probele Paraolimpice se preconizează să fie calificaţi 7 sportivi.

Jocurile Olimpice urmau să aibă loc în anul 2020, însă din cauza pandemiei COVID-19, Comitetul Internaţional Olimpic a decis amânarea acestora pentru vara anului 2021.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările