Actualitate

articolul anterior articolul urmator

HAI MOLDOVA! Angajații din șase ministere au fost scoși la curățenie generală

0
28 Apr 2012 15:16:09
Autor: Andrei Rizescu
Anul trecut, au ieșit la curăţenie 100.000 de oameni și au adunat 7.000 de tone de gunoi
Anul trecut, au ieșit la curăţenie 100.000 de oameni și au adunat 7.000 de tone de gunoi

În timp ce Ministerul Apărării și Ministerul Tineretului și Sportului contribuie cu soldați și, respectiv, voluntari, angajații de la Mediu au de identificat locurile din țară cu cele mai grave probleme legate de depozitarea gunoaielor.

Pe 12 mai, de Ziua Națională a Curățeniei, instituțiile statului vor ieși să strângă deșeurile uitate de oameni prin toate colțurile țării.

Cum orice implicare administrativă dă bine pe lângă o campanie socială de genul „Hai Moldova!", premierul Vlad Filat a trasat sarcinile ministerelor să se implice activ în această acțiune.

Astfel, angajații de la Ministerul Mediului trebuie ca în următoarele două săptămâni să identifice locurile cu cele mai grave probleme privind depozitarea deșeurilor. Ministerul Tineretului și Sportului și Mnisterul Apărării contribuie cu voluntari și, respectiv, soldați, angajații de la Construcții și Transporturi asigură logistica, iar Ministerul Educației are ca temă să asigure susținerea a două ore de cursuri ecologice în instituțiile de învățământ subordonate.

„Hai, Moldova!" face parte dintr-o campanie globală - „Let's do it", ajunsă acum la cea de-a patra ediție anuală. Acțiunea de curățare a spațiilor verzi la nivel național mai este desfășurată în România, Finlanda, Slovenia, Brazilia, Serbia, Portugalia, Italia, Ucraina, Letonia, Lituania și India.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările