Actualitate

articolul anterior articolul urmator

„Hronicul Găinarilor“, cel mai bun spectacol la Gala UNITEM 2014

0
25 Mar 2014 11:20:09
Autor: Adevărul Moldova
„Hronicul Găinarilor“ a avut premiera în februarie
„Hronicul Găinarilor“ a avut premiera în februarie

Spectacolul „Hronicul Găinarilor“ după Aureliu Busuioc, montat la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“, a luat premiul pentru cel mai bun spectacol dramatic la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova. Directorul Naţionalului, Petru Hadârcă, a împărţit distincţia pentru cea mai bună regie cu Dmitri Ahmadiev, de la Teatrul „N. Aroneţkaia“ din Tiraspol.

Premiul pentru cel mai bun rol masculin i-a fost decernat lui Victor Nofit, pentru rolul lui Duţu din spectacolul „Zgomote din culise“, de la Teatrul „Mihai Eminescu“. Premiul pentru cel mai bun rol feminin a fost împărţit de Mihaela Strâmbeanu, pentru Parascheva din „Hronicul Găinarilor“, şi de Snejana Puică, pentru mai multe roluri în spectacolul „Lamentări“, de la Teatrul Unui Actor.

Cel mai bun spectacol pentru copii a fost declarat „Cenuşăreasa“, de la Teatrul Republican „Luceafărul“, cel mai bun spectacol de păpuşi – „Steaua lui Guguţă“ de la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici“. Cel mai bun spectacol radiofonic s-a dovedit a fi tot pentru copii: „Apolodor“ în regia lui Vlad Ciobanu şi a Aureliei Mirca.

În cadrul Galei UNITEM, care a avut loc aseară, au fost decernate şi trei premii de excelenţă actorilor Mihai Mălaimare, Iurie Negoiţă şi Mihai Curagău. 

Mihai Volontir a fost răsplătit pentru întreaga activitate. Actorul în vârstă de 80 de ani a urcat în scenă şi a fost îndelung aplaudat. Pe lângă trofeu, diplomă şi un premiu bănesc, îndrăgitul artist a primit panglica de cetăţean de onoare al oraşului Chişinău. Sandu Grecu, preşedinte al UNITEM şi consilier municipal din partea PLDM, i-a promis că liderul liberal-democrat Vlad Filat îi va dărui un apartament în Capitală.

Gala Premiilor UNITEM a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie şi este organizată tradiţional în ajun de Ziua Mondială a Teatrului, marcată pe 27 martie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările