Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Investigaţie: Mitropolitul Moldovei locuieşte în casa unei blonde, cu care a mers la mare, în Turcia

15
12 Sep 2014 12:57:39
Autor: Eugenia Pogor
Mitropolitul Vladimir, la mare, în Turcia, alături de blonda Nelli Tcaciuc FOTO: zdg.md
Mitropolitul Vladimir, la mare, în Turcia, alături de blonda Nelli Tcaciuc FOTO: zdg.md

După ce au dezvăluit averile Înalt Prea Sfinţitului Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, jurnaliştii de la Ziarul de Gardă scriu că arhiereul locuieşte într-o casă de milioane la câţiva kilometri de Chişinău. Imobilul de lux este înregistrat pe numele unei femei, cu care ÎPS a fost într-o vacanţă în Turcia, la mare, în 2012.

Cu o casă de vacanţă în pădure şi cu un apartament de 175 de metri pătraţi în proprietate la Chişinău, ÎPS Vladimir preferă să locuiască într-o casă de lux, aflată la cinci kilometri de Capitală, într-o zonă de vile numită „Bostancea“, scrie Ziarul de Gardă

Potrivit autorilor investigaţiei, imobilul nu este înregistrat pe numele clericului, ci pe al unei femei. Localnicii spun, însă, că în edificiul galben, cu acoperiş verde şi cu gard înalt din cărămidă, trăieşte Mitropolitul. În curte sunt, de fapt, trei clădiri şi un bazin, iar o vecină susţine că toate sunt înregistrate pe numele unei femei, care ar fi o rudă de-a Mitropolitului.

Conform informaţiilor de la Întreprinderea de Stat Cadastru, terenul şi cele trei construcţii  (de 97, 95 şi 46 de metri pătraţi) sunt întregistrate pe Nelli Tcaciuc Dmitrie, în vârstă de 47 de ani. Aceasta a intrat în posesia terenului în anul 2008, iar în 2011 clădirile au fost date în exploatare.

Casa în care ar locui Mitropolitul Moldovei FOTO: zdg.md

Pe un site de socializare, Nelli Tcaciuc apare în mai multe imagini alături de ÎPS Vladimir. În una dintre acestea Mitropolitul îi oferă un cadou, probabil, cu ocazia zilei sale de naştere. Din alte fotografii reiese că Nelli Tcaciuc şi Mitropolitul Vladimir au fost şi într-o vacanţă împreună, în 2012, în Turcia, în regiunea Kemer, fiind cazaţi împreună cu alte câteva persoane într-un hotel de cinci stele. Înalt Prea Sfinţitul apare în imagini îmbrăcat lejer, fără rasă, inclusiv doar în costum de baie. 

Mitropolitul Vladimir şi Nelli Tcaciuc, în costume de baie FOTO: zdg.md

Mitropolia Moldovei nu a reacţionat, deocamdată, la niciuna dintre investigaţiile publicate până acum care îl vizează pe ÎPS Vladimir.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

unU
12.09.2014, 14:06:10

Va ofuscati degeaba ! E si e o enoriasa cu frica de Dumnezeu, caruia bunul preot ii arata drumul drept ! :)

+5 (7 voturi)
Radu Mircea
12.09.2014, 17:43:41

# SunU Corect Unule , Drumul drept , tare drept . Sa fiu sincer si eu , care sunt mai puriu ca sfintia sa , si m-as apuca de predicat pe linga o ''enoriasa '' asa mai intre doua virste ca blonda proprietara .

+4 (4 voturi)
ion sbucium
12.09.2014, 14:33:00

Spre deosebire de Romania Biserica Ortodoxa din Moldova este SEPARATA cu adevarat de stat, nu se supune guvernului si nu primesc salariile de la un minister al cultelor. Statul, inclusiv mass-media nu are dreptul sa se amestece in afacerile interne ale bisericii, adica sa-i dicteze "reguli", sa propuna "reforme", sa se dea cu parerea referitor la afacerile interne ale bisericii, sa-i "aprecieze" cadrele, sa propuna candidaturi, sa-i faca "publicitate" etc. E întocmai ca intr-un partid - orice propunere, demers, inclusiv critic, trebuie sa fie numai din partea unui membru de partid si sa treaca prin toate instantele... Ne-membrii de partid nu au dreptul sa se amestece i activitatea sa. La fel e si in cazul unor persoane care nu sunt enoriasi ai unei biserici, mitropolii ori poate deloc nu cred in dumnezeu ... Ma indoiesc in veridicitatea, echidistanta, obiectivitatea investigațiilor făcute de aceasta publicatie. S-ar putea sa fie o tentativa ordinara de a-i face pe enoriasi sa se lepede de biserica, de aceasta mitropolie sau chiar si de credinta, ceea ce este regretabil. Fara Credinta departe nu vom ajunge.

-5 (13 voturi)
U Cluj Napoca
12.09.2014, 17:10:07

Ce mizerii poti vorbi. Spre deosebire de Biserica Ortodoxa din Romania (Mitropolia Basarabiei), Mitropolia Moldovei-Vladimir este supus Bisericii Ortodoxe Ruse si in RUsia este normal sa fi patriarh-KGB-ist-Mafiot-Curvar. Apropo de comentariul tau de mai jos,ce legatura are ca Vladimir umbla cu o curva cu actuala coalitie??? Ivan Muntean+Pavel Grigorciuk=LOVE!!! Basarabia Pamant Romanesc!!!

+2 (8 voturi)
ion sbucium
12.09.2014, 14:59:47

Cine a crezut si a mers pana acum la bisericile Mitropoliei Moldovei se va duce si in continuare, va primi focul haric si sfanta impartasanie din mainele miropolitului, fara sa-i pese ce scriu jurmnalistii. Nu se vor duce la slujbele sale aceleasi persoane care prefera alte biserici sau niciuna. VICTIMIZAREA bisericii insa poate avea un efect opus celui scontat - ii poate determina pe credinciosii indecisi la un vot de protest contra actualei coalitii.

-6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările