Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Ion Chicu: Obiectivul ar fi ca din mai 2020 să se opereze curse charter la Mărculeşti

0
23 Dec 2019 10:30:29
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Aeroportul Internaţional Mărculeşti este funcţional şi oricând poate primi mai multe tipuri de aeronave. Investiţii sunt necesare pentru construcţia unui terminal pentru pasageri şi dezvoltarea infrastructurii aeroportului. Despre aceasta a comunicat directorul Aeroportului, Nicolae Clichici, premierului Ion Chicu, care, la sfârşitul săptămânii trecute, a inspectat aeroporturile din nordul ţării: Bălţi şi Mărculeşti, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se spune că Nicolae Clichici a prezentat premierului pista de 2520 de metri a Aeroportului Mărculeşti, tehnica aeroportuară, depozitele, postul vamal, dar şi aeronavele din dotare.

Directorul Aeroportului Bălţi, Viorel Catană, a solicitat premierului susţinere în vederea dezvoltării Şcolii de Aviaţie, întrucât în ultimii 20 de ani nu au fost pregătiţi specialişti în domeniu. Costurile pentru a pregăti un pilot peste hotare se ridică la 70 de mii de euro. Aeroportul din Bălţi are 53 de angajaţi, deţine aeronave, tehnică aeroportuară şi o pistă de 2240 de metri cu posibilitatea de extindere.

Premierul a declarat că Republica Moldova mai are nevoie de cel puţin un aeroport, iar în prezent se discută posibilitatea lansării unor curse low-cost de la Mărculeşti. „Cred că e necesară o colaborare intensă dintre conducerea Aeroportului Internaţional Mărculeşti, Autoritatea Aeronautică Civilă şi Agenţia Proprietăţii Publice pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. Obiectivul ar fi ca din luna mai 2020 să se opereze deja curse charter”, a spus Ion Chicu.

Ion Chicu a declarat că instituţiile responsabile se vor întruni săptămâna viitoare la Guvern pentru a elabora un plan de acţiuni, menit să asigure modernizarea şi certificarea unui aeroport internaţional ce ar opera în nordul ţării.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii