Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Japonia va oferi R. Moldova un grant de 240 milioane de lei

0
26 Nov 2021 14:21:59
Autor: Iurii Botnarenco

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va recepţiona 19 autospeciale de intervenţie în caz de incendii. Acestea vor ajunge în 6 regiuni ale ţării şi vor deservi circa un milion de cetăţeni. Autospecialele vor fi procurate dintr-un grant, în valoare de aproximativ 240 de milioane de lei, oferit de Guvernul Japoniei, transmite IPN.

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, a precizat vineri, în cadrul unui briefing de presă, că a fost semnat un acord de cooperare economică pentru iniţierea unui proiect care are menirea de a îmbunătăţi echipamentele de prevenire a incendiilor.

„Proiectul dat va fi implementat cu suportul Guvernului Japoniei, care va oferi un grant, în valoare de 1,55 miliarde yeni japonezi, suma echivalentă cu aproape 240 milioane lei. Acest grant va fi utilizat pentru procurarea din Japonia şi livrarea în Republica Moldova a 19 autospeciale de intervenţie pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Aceste autospeciale vor ajunge în 6 regiuni ale ţării şi vor deservi circa un milion de cetăţeni”, a specificat ministrul afacerilor interne.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama, a menţionat că Guvernul Japoniei a început să susţină Republica Moldova încă din primii ani de independenţă a ţării, oferindu-i, pentru prima dată, în anul 1993, un lot de vaccinuri şi medicamente în valoare de 2 milioane de dolari. „De atunci, programele japoneze de asistenţă pentru dezvoltare au vizat o adevărată multitudine de domenii, începând cu agricultura şi ocrotirea sănătăţii, care au drept scop consolidarea creşterii economice durabile şi îmbunătăţirea calităţii vieţii moldovenilor, şi până la protejarea patrimoniului naţional şi promovarea artelor şi culturii”, a subliniat ambasadorul Japoniei.

În acelaşi timp, Yoshihiro Katayama a menţionat că, prin organizarea traningurilor şi a vizitelor de studii, cunoştinţele japonezilor au fost împărtăşite cu sute de experţi şi funcţionari moldoveni, „care continuă să muncească pentru binele societăţii”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările