Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Joi găseşti „Romeo şi Julieta. Hamlet“ împreună cu ziarul „Adevărul Moldova“, la chioşcurile de ziare!

0
30 Sep 2011 16:13:58
Autor: Andrei Rizescu
100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă
100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă

William Shakespeare, cel mai cunoscut dramaturg al literaturii universal, va apărea în premieră, joi, în Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă".

„Romeo şi Julieta" este o dramă plină de fatalism e pe cale să umbrească viaţa a doi tineri îndrăgostiţi născuţi sub o stea nenorocoasă şi numai moartea lor va izbuti să stingă ura neîmpăcată pe care o nutresc nobilele lor familii una faţă de cealaltă.

Balet, operă, film - cei doi tineri din Verona au emoţionat cititorii şi spectatorii din toate timpurile: Julieta e victima propriei inocenţe şi purităţi, Romeo, a ardorii nestăpânite. Graţie geniului poetic shakespearian, îndrăgostiţii adolescenţi vor întruchipa pentru totdeauna tragedia tinereţii revoltate, în numele dragostei, împotriva conformismului şi stupidităţii lumii adulte.

În „Hamlet" asistăm la o intrigă nemaiîntâlnită într-o familie regală din Danemarca. Spectrul regelui defunct bântuie pe meterezele castelului pe care l-a stăpânit odată. Vrea răzbunare! Hamlet, fiul său, a promis că-i ascultă dorinţa, iar Claudius, cel ce s-a-ntronat rege şi s-a căsătorit cu regina va fi pedepsit.

Volumul este cel de-al 40-lea din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă". Editate în condiţii deosebite şi acoperite cu piele ecologică de culoare verde, cărţile din această colecţie „Adevărul" sunt cadoul perfect pe care ţi-l poţi face atât ţie, cât şi întregii familii. Cartea „Romeo şi Julieta. Hamlet" este disponibilă de joi, 6 octombrie, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova", la un preţ special de 36 de lei.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările