Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO A început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova

1
2 Mar 2021 10:06:05
Autor: Iurii Botnarenco
Primul medic din R. Moldova care este vaccinat împotriva COVID-19
Primul medic din R. Moldova care este vaccinat împotriva COVID-19

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în Republica Moldova marţi, 2 martie, ora 10.00. În prima etapă sunt vaccinaţi medicii care activează în secţiile de terapie intensivă şi cele cu profil COVID. Primii medici care vor fi imunizaţi sunt cei de la Spitalul Clinic Republican din Chişinău.

Primul medic vaccinat este Alexandru Botezatu, şeful Departamentului Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Republican. Acesta a declarat că a simţit o „senzaţie plăcută” după administrarea vaccinului. „Sunt cele mai frumoase emoţii”, a mai spus medicul.

Campania de vaccinare este posibilă datorită României, care a donat Republicii Moldova 21.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, produse de AstraZeneca, din totalul de 200.000 de doze promise.

Autorităţile au precizat că vaccinul AstraZeneca se administrează în două doze, în intervalul de două săptămâni. Vaccinul AstraZeneca este recomandat tuturor personalor peste 18 ani. Administrarea vaccinului va preveni formele grave de boală.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Conductoru'
2.03.2021, 16:01:49

Unde e Sputnik-ul rusesc?

Modifică Setările