Actualitate

articolul anterior articolul urmator

MAE de la Chişinău evaluează posibilităţile de evacuare a 26 de moldoveni din Nepal

0
13 May 2021 18:08:32
Autor: Iurii Botnarenco

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene evaluează diferite posibilităţi de evacuare a 26 de cetăţeni ai Republicii Moldova aflaţi în Nepal şi întoarcerea acestora în ţară, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, citat de IPN.

Moldovenii se află acolo în scop turistic. Potrivit MAEIE, ambasada a fost contactată de cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în Nepal, după ce, urmare a aplicării unor măsuri suplimentare pe plan intern în Nepal, cauzate de răspândirea COVID-19 în această ţară, au fost suspendate zborurile internaţionale până în data de 31 mai.

MAEIE precizează că are activat Centrul de Apel, la care cetăţenii pot semnala ministerului informaţii despre alţi cetăţeni aflaţi în situaţii dificile, la numărul de telefon: +373 22 788 722.

Ministerul recomandă cetăţenilor moldoveni să consulte alertele de călătorie actualizate săptămânal, în ziua de vineri. Acestea sunt disponibile la compartimentul „Călătoreşte în siguranţă: MAEIE explică restricţiile de călătorie”. Călătoriile neesenţiale în zonele afectate de răspândirea noului coronavirus vor fi evitate.


Nepal înregistrează peste 431 de mii de bolnavi de COVID-19 şi peste 8 mii de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările