Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu: Ştiu că mai sunt persoane nesigure cu privire la vaccinare, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile

0
2 Mar 2021 11:32:20
Autor: Iurii Botnarenco

În Republica Moldova a început campania de vaccinare împotriva COVID-19. În acest sens, preşedintele Maia Sandu a declarat marţi, 2 martie, că „este o zi importantă pentru noi toţi - astăzi prinde viaţă speranţa că, după lucrătorii din prima linie, vom reuşi să vaccinăm cât mai mulţi cetăţeni şi vom reveni la normalitate.”

„Ştiu că mai sunt persoane nesigure cu privire la vaccinare. Înţeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele şi, progresiv, elimina restricţiile”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 

Maia Sandu a precizat că „peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume şi, drept consecinţă, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor şi a cazurilor grave.” 

„Ţările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micşorează cazurile de îmbolnăvire şi încep să relaxeze măsurile restrictive impuse. Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca şi cetăţenii noştri să aibă acces cât mai rapid la vaccin. Prima tranşă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Trebuie să protejăm viaţa şi sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieşim cu bine din pandemie”, a mai spus şeful statului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările