Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Mâna criminală a serviciilor secrete din Rusia: au plănuit incendierea a două şcoli româneşti din regiunea Cernăuţi. Reacţia MAE de la Bucureşti

31
25 Feb 2018 11:35:40
Autor: Dan Anghel

Şeful adjunct al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Viktor Kononenko, a anunţat, vineri, că serviciile speciale ruse au planificat incendierea a două şcoli cu predare în limba română din regiunea Cernăuţi, transmite agenţia RBC, citată de Rador şi Radio Chişinău.

Potrivit oficialului ucrainean, pentru realizarea acestui plan, serviciile speciale din Rusia au recrutat un cetăţean al Federaţiei Ruse, David Ponomariov.
 
Viktor Kononenko a spus că serviciile speciale din Rusia le-au transferat bani în avans celor care urmau să incendieze şcolile. Incendiatorii au fost deja identificaţi de autorităţile din Ucraina.
 
Cele două şcoli vizate de serviciile secrete din Rusia se află în Pilipăuţi, raionul Herţa, şi în Ostriţa, raionul Noua Suliţă.
 
MAE român caută elemente suplimentare privind producerea acestor tentative
 
 Ministerul Afacerilor Externe a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, după ce Ucraina a susţinut că serviciile secrete ruse plănuiau incendierea unor şcoli româneşti din Cernăuţi, că întreprinde demersurile necesare privind obţinerea de elemente suplimentare privind producerea acestor tentative.
 
„Am luat notă cu preocupare de informaţiile prezentate public de Serviciul de Securitate al Ucrainei privind tentativele de incediere a unor şcoli cu predare în limba română din regiunea Cernăuţi. În prezent, întreprindem demersurile necesare privind obţinerea de elemente suplimentare referitoare la circumstanţele producerii acestor tentative, precum şi a modului în care au acţionat autorităţile ucrainene în drept în această situaţie”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea MEDIAFAX.
 
MAE condamnă ferm orice acţiune îndreptată împotriva unor instituţii de învăţământ cu predare în limba română din Ucraina, potrivit sursei citate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

FSB Bolshevik Basarabean
25.02.2018, 12:08:09

SA ne rugam pentru viata si sanatatea bietilor romani si moldoveni, care au devenit fara voia lor ostatecii regimului jido-banderovist descreierat de la KIEV. Saptamina trecuta a fost devastat Centrul de Cultura Rusa din Kiev, iar acum 2 saptamiuini a fost vandalizat un centru similar al Culturii maghiare din Regiunea Transcartpatica. Regimul criminal de ocupatie instaurat prin asasinarea a mii de oameni de Sorosisti si neoconi e in agonie. Paminturile Rusiei Noi , Rusiei Mici si Rusiei Carpatice vor fi eliberate din ghiara satanei neocono-sorosite iar faptasii i-si vor termina zilele in streang, asmenea predecesorilor lor.

-8 (30 voturi)
Alfa Omega
25.02.2018, 12:23:45

Cand Ucraina va retroceda Romaniei cele trei judete romanesti nu va mai trebui sa isi bata capul cu protectia si securitatea lor ! Sa nu uitam ca in armata ucrainiana au fost inrolati preponderent romani pt ca in cazul in care acestia erau raniti sau cazuti la datorie sa fie pt ucrainieni ....paguba in ciuperci !

+13 (19 voturi)
Andrei Tirighie
25.02.2018, 12:08:50

poate că românia ar putea aduce în discuție revenirea acasă a celor câteva sate românnești pe care rușii le-au făcut cadou ucrainienilor, dar este de dificil ca românia să negocieze cu ucraina atâta timp cât există moldova hitler stalin.

+1 (7 voturi)
Stefan din nord
25.02.2018, 12:19:50

Eu unul nu cred diversiunea asta Vezi doamne vine rusul din Moscova in Ucraina regiunea Cernauti sa incendieze tocmai scolile romanesti Ce spera cu asta ? Sa strice excelentele relatii romano-ucrainene aflate la cel mai inalt nivel ? Tot rusii erau cei ce trimiteau pe frontul din estul ucrainean acum 4 ani cu preponderenta tineri de origine romana din zonele locuite de bucovineni ca sa moara acolo si sa scape de ei ?

+13 (17 voturi)
Amicus Plato
25.02.2018, 12:36:57

Ce caută asta în secțiunea moldovenească dacă e vorba de școli românești? E un incident extrem de grav care ar trebui să provoace reacții puternice din partea României. Ucraina devine un stat fascist în care minoritățile trăiesc sub teroare. Ce fac în schimb românii? Înghit minciunile grosolane ale criminalilor ucraineni că Rusia ar fi de vină. Și mai mult, în loc sa caute a afla adevarul, presa să mearga la fața locului și să întrebe "românii" de acolo, profită de tragedie pentru a face ca în fiecare zi propagandă infectă împotriva Rusiei.

+3 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările