Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Medic condamnat la cinci ani închisoare pentru acţiuni cu caracter sexual faţă de o pacientă de 13 ani. Copila ar fi fost îndrăgostită de acesta

0
26 Feb 2020 09:35:14
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Un medic din Republica Moldova a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru acţiuni perverse cu caracter sexual în raport cu fosta sa pacientă, în vârsta de doar 13 ani. Medicul a comis infracţiunea pe parcursul anilor 2014-2015, atunci când adolescenta a fost de trei ori internată în spital, după o traumă suferită la patinoar.

În prima fază, comportamentul politicos al medicului cu vârsta de 37 de ani (complimentele şi glumele inofensive) nu le-a dat de bănuit celor din familie, care o însoţeau pe minoră la spital.

După prima externare din spital, însă, pacienta l-a apelat pe medic telefonic pentru o consultaţie. Apelurile au continuat (în total au fost identificate circa 300 de convorbiri), iar peste o lună a avut loc prima întâlnire, după care au mai urmat alte câteva, inclusiv la cinematograf (unde au vizionat filme destinate publicului cu vârsta de peste 18 ani), dar şi la acesta acasă. La întâlniri, pe lângă faptul că purta cu adolescenta discuţii cu caracter obscen, medicul a întreprins şi diverse acţiuni cu caracter sexual faţă de aceasta.

Mai mult decât atât, inculpatul o ghida pe adolescentă cum să camufleze întâlnirile şi comunicarea cu el faţă de familie, inclusiv prin metode tehnice specifice: la iniţiativa lui, ambii foloseau telefoane şi numere de telefon dedicate comunicării exclusive între ei, pe care le schimbau periodic. Unul din cele trei telefoane primite, pe care urma să-l distrugă la solicitarea lui, adolescenta îl îngropase în vecinătatea casei, iar ulterior i l-a arătat mamei şi autorităţilor.

Toate au devenit cunoscute după ce diriginta victimei i-a atenţionat pe părinţi despre scăderea bruscă a rezultatelor elevei la studii, dar şi că aceasta ar suferi de dragoste. Prin urmare, mama acesteia a început să monitorizeze mai îndeaproape comportamentul fiicei şi a observat că aceasta continuă să comunice activ cu medicul, pe mai multe numere de telefon. Ulterior, în ziua în care mama acesteia nu era acasă, adolescenta şi-a rugat mătuşa să o viziteze şi i-a comunicat despre relaţia cu medicul. Aceasta, la rândul ei a informat-o pe mamă, care a depus o plângere penală la autorităţi. Suplimentar măsurilor de apărare a drepturilor adolescentei, aceasta a beneficiat de îngrijire medicală specială în scopul reabilitării ei psihologice.

La insistenţa procurorilor PCCOCS, inculpatul a fost luat în custodia autorităţilor imediat după pronunţarea sentinţei de condamnare, la 25 februarie curent. Pe lângă condamnarea la pedeapsa cu închisoarea, judecătorii au satisfăcut şi solicitarea procurorilor ca medicului să-i fie interzisă profesarea activităţilor medicale, inclusiv celor legate de minori, timp de 5 ani de la ispăşirea pedepsei cu închisoarea.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii