Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Mesajul premierului Iurie Leancă pentru Grecia şi Italia care au preluat preşedinţia Uniunii Europene

3
2 Jan 2014 15:05:36
Autor: Adevărul Moldova
Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova FOTO: Arhivă
Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova FOTO: Arhivă

Republica elenă a preluat preşedinţia UE  şi o va deţine jumătate de an, după care o va ceda Italiei. Cu această ocazie, premierul Iurie Leancă le-a transmis premierului elen, Antonis Samaras, şi prim-ministrului italian, Enrico Letta, cele mai bune urări pentru o preşedinţie de succes a Uniunii Europene

„Ţara mea a păşit într-un an crucial pentru avansarea agendei sale de integrare europeană. Semnarea Acordului de Asociere, nu mai târziu de luna august 2014, şi aplicarea provizorie a acestuia, precum şi încheierea procesului de luare a deciziilor de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, pe durata actualului mandat al Parlamentului European, vor demonstra nu doar caracterul ireversibil al transformărilor actuale din Republica Moldova, dar vor spori încrederea Moldovei că îşi va câştiga, în cele din urmă, drumul spre UE“, a subliniat Iurie Leancă.

În mesaj se mai spune că discuţiile de la Vilnius, purtate cu cei doi şefi de Guvern, privind priorităţile de cooperare între Moldova şi UE, au întărit convingerea că moldovenii vor beneficia de sprijinul Greciei şi Italiei în realizarea obiectivului de integrare europeană. Oficialul moldovean a menţionat că mizează pe o cooperare fructuoasă în timpul preşedinţiei celor două ţări la UE.

Premierul a reconfirmat invitaţia adresată premierilor Antonis Samaras şi lui Enrico Letta de a vizita Republica Moldova în cel mai apropiat timp.

Grecia a preluat preşedinţia Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2014, iar peste jumătate de an, pe 1 iulie, mandatul va fi preluat, prin rotaţie, de Italia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Cristina Andre
2.01.2014, 15:58:45

Eu ma mandresc cu Iurie Leanca. Cunoaste bine ce are de facut. E omul potrivit la locul potrivit.

+2 (4 voturi)
Andrei Cojocari
2.01.2014, 16:05:14

Fiti siguri, Leanca e un profesionist foarte bun in ceea ce tine de relatiile externe. Dinsul deja a normalizat relatiile externe ale Republicii Moldova si acest lucru ma bucura. Este in relatii bune cu Prim-ministrul Italiei, Enrico Letta, si acest lucru este foarte binevenit pentru parcursul nostru european.

+1 (3 voturi)
Kamaz Garazhev
2.01.2014, 16:07:19

Imi place cum activeaza Leanca. Este liderul de care avem nevoie!.

0 (2 voturi)
Modifică Setările