Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Microbuzele din Chişinău, scutite de taxe pentru jumătate de an

0
4 Aug 2020 16:47:37
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Proiectul privind scutirea de taxe a transportatorilor auto de călători în perioada 1 iunie - 31 decembrie 2020 a fost aprobat marţi, 4 august, în cadrul şedinţei Consiliului municipal Chişinău, transmite IPN.

Încă de la începutul şedinţei, reprezentantul Asociaţiei patronale a transportatorilor auto a rugat consilierii să accepte scutirile de taxe. Potrivit lui, numărul microbuzelor care mai circulă pe străzile Chişinăului  a scăzut până la 350 de unităţi.

Potrivit notei informative emise de Asociaţie, din aprilie şi până la sfârşit de iunie, de pe rutele municipale de microbuz au fost retrase definitiv din activitate 210 unităţi de transport şi numărul lor continuă să scadă. Astfel, există riscul ca de la începutul anului şcolar, în cazul în care elevii vor reveni la şcoală, municipalitatea să se confrunte cu probleme majore legate de asigurarea transportării fluxului de călători.

Consilierul municipal, Vitalie Mucan, preşedinte de şedinţă, a spus că decizia adoptată va asigura circulaţia neîntreruptă a transportului public de pasageri până în momentul în care noile autobuze şi troleibuze vor reînnoi parcul municipal de transport public.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările