Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Militarii Armatei Naţionale a R. Moldova şi-au donat salariul de o zi luptei împotriva COVID-19

0
3 Apr 2020 13:31:03
Autor: Iurii Botnarenco

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a anunţat că militarii Armatei Naţionale şi-au donat salariul pentru o zi de muncă luptei împotriva COVID-19. Potrivit ministrului, în total, au fost adunată suma de 700 mii de lei, bani care vor fi transferaţi în contul special deschis de Ministerul Finanţelor pentru combaterea coronavirsului în Republica Moldova.

„Astăzi, aduc mulţumiri militarilor Armatei Naţionale şi întregului efectiv al Ministerului Apărării pentru contribuţia promptă la susţinerea eforturilor autorităţilor în lupta cu pandemia. Mulţumesc tuturor celor care aţi donat salariul pentru o zi de lucru în susţinerea acţiunilor de prevenire a virusului de tip nou, COVID-19! Apreciez solidaritatea şi sprijinul dumneavoastră în eforturile naţionale de prevenire a COVID-19”, a scris Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook.

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. Pe parcursul zilei de joi, 2 aprilie, au fost confirmate alte 82 cazuri de infectare cu coronavirus, din 332 probe procesate. În cinci cazuri este vorba de import (Marea Britanie; Franţa Ucraina), iar alte 77 de cazuri sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 505.

Din 505 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 80 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 425 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău - 193).

De menţionat că, până la ora actuală, 23 de pacienţi au fost vindecaţi, iar şase persoane, dintre care două din regiunea transnistreană, au decedat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii