Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Ministra Sănătăţii: În Moldova nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus

0
25 Feb 2020 14:51:50
Autor: Iurii Botnarenco

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că în Moldova nu a fost depistat niciun caz de infectare cu coronavirus. Ea a comunicat că Moldova a primit teste din Germania atât pentru determinarea coronavirusului, cât şi pentru confirmarea acestuia.

„Astăzi, aceste teste au fost puse în aplicare. Deja avem răspunsul care vine din partea Laboratorului Epidemilogic al ASP-ului. Ele sunt eficiente şi în câteva ore putem să stabilim cu exactitate dacă avem sau nu coronavirus. Ştiu că în presă se menţionează despre careva cazuri care sunt muşamalizate. Până acum, conform informaţiei deţinute de Agenţia Naţională de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii, nu avem în Republica Moldova niciun caz de coronavirus care să fie confirmat”, a declarat ministra.

Ministra a precizat că au existat câteva cazuri suspecte, însă care nu au fost confirmate.

Dumbrăveanu a mai spus că în ţară există măşti suficiente de protecţie contra diferitor viroze, care sunt livrare zilnic în farmacii, însă din cauză că în societate s-a instaurat o stare de panică, mulţi cetăţeni le cumpără în cantităţi mari, fapt ce duce la lipsa măştilor în farmacii spre sfârşitul zilei.

Cât priveşte informaţia că unele farmacii au majorat preţurile pentru măşti, ministra a explicat că unele farmacii şi-au epuizat stocurile şi sunt nevoite deja să importe măştile, iar din cauza solicitărilor mari pe piaţa internaţioanlă, preţul la importul de măşti la fel ar fi crescut.

„Sperăm la bunul simţ al agenţilor economici”, a mai adăugat ministra.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii