Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Miniştrii Justiţiei din opt ţări europene cer condamnarea crimelor comunismului

8
24 Aug 2015 17:10:08
Autor: Ilie Onceanu
Crimelor comunismului trebuie condamnate la fel ca şi cele ale fascismului. FOTO: Arhiva Adevărul
Crimelor comunismului trebuie condamnate la fel ca şi cele ale fascismului. FOTO: Arhiva Adevărul

Miniştrii Justiţiei din opt ţări au semnat o declaraţie comună asupra necesităţii creării unui tribunal internaţional pentru investigarea crimelor comunismului. Iniţiativa a fost înaintată de către ministrul eston al Justiţiei în cadul unei conferinţe dedicate împlinirii a 76 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov.

Ministrul eston, Urmas Reinsalu, a declarat că „oamenii trebuie să ştie despre suferinţele prin care au trecut milioane de oameni în urma rezultatelor crimelor nazismului şi comunismului”. Acesta a menţionat că crimele naziste au avut parte de condamnare legală recunoscută la nivel internaţional, după procesul de la Nuremberg, în timp ce crimele regimului comunist nu au fost condamnate încă în acest mod.

Iniţiativa lui Reinsalu a fost susţinuită de miniştrii Justiţiei din Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Georgia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Rancid Iodine
25.08.2015, 02:00:32

"Iniţiativa lui Reinsalu a fost susţinuită de miniştrii Justiţiei din Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Georgia." ... dece nu si celui din Romania? Acolo comunistii au facut doar lucruri bune? N-am auzit sa fi fost cazul. Ceva nu miroase bine.

+1 (1 vot)
Mircea Mircea
26.08.2015, 22:33:56

Simplu: comunistii nu vor cere niciodata condamnarea lor insisi!

+1 (1 vot)
Preda Mihailescu
27.08.2015, 00:30:21

Absolut siderant, cum aceasta stire de prima importanta este trecuta cu vederea. In timp ce orice rahat de titlu provocator, despre Transilvania sau despre biserica, despre istorie sau despre gay, atrage sute de comentarii. JALNIC!

ion sbucium
28.08.2015, 12:07:40

Condamnarea IDEOLOGIEI SOCIALISTE si COMUNISTE si a simbolurilor sale de rând cu ideologia si simbolurile fasciste - NU VA FI NICIO DATA. Or, ideile de FRATERNITATE, EGALITATE, DREPTATE, echitate sociala prezente in folclorul popoarelor lumii si in Biblie - NU POT FI CONDAMNATE si INTERZISE. Tribunalul International de Nurnberg a condamnat si a interzis IDEILE si simbolurile FASCISMULUI, NAZISMULUI - ce propaga NEO-SCLAVAGISMUL, INEGALITATEA , drepturi EXCLUSIVISTE, "superioare" ale unor națiuni "alese", "nobile" din vita Romana sclavagista si LIPSIREA de orice drepturi, de DISCRIMINARE, SUBJUGARE, NIMICIRE ("purificare") a unor națiuni si etnii, cică "inferioare".

+1 (1 vot)
ion sbucium
28.08.2015, 12:58:35

A nu se confunda IDEOLOGIILE cu regimurile, dictaturile. Orice DICTATURA sau regim nedemocratic, DICTATORIAL, totalitarist, xenofob, discriminator etc. poate fi condamnat, inclusiv dictaturile ULTRANAȚIONALISTE, ȘOVINISTE, REGALE, NATIONAL-SOCIALISTE, NATIONAL-COMUNISTE, STALINISTA, CEAUȘISTĂ, MAOISTA etc. Dictatura lui Stalin sau cea a lui Ceaușescu au fost deja condamnate si mai pot fi condamnate, dar nu poate fi condamnata si interzisa IDEOLOGIA SOCIALISTA, COMUNISTA, SOCIAL-DEMOCRATICA si partidele legale din Internaționala Socialista, partide ce respecta principiile si valorile DEMOCRATICE, standardele europene.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările