Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Miniştrii şi premierul Ion Chicu, testaţi pentru COVID-19 într-un laborator privat

1
31 Mar 2020 15:34:15
Autor: Iurii Botnarenco

Toţi miniştrii din Guvernul de la Chişinău, în frunte cu premierul Ion Chicu, au fost testaţi pentru COVID-19 marţi, 31 martie. Prelevarea probelor s-a desfăşurat într-un laborator privat, deşi anterior ministra Viorica Dumbrăveanu recomanda cetăţenilor să evite spitalele private în vederea depistării coronavirusului, pe motiv că testele respective nu arată rezultate la fel de precise ca cele din laboratorul ANSP.

Potrivit ZdG, membrii Guvernului au fost testaţi la un laborator privat pentru a economisi din testele deţinute de laboratorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), care, tot potrivit ministerului Sănătăţii, este unica instituţie de stat din ţară care deţine teste oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS ) pentru diagnosticarea cu Covid-19.

De precizat că directorul Spitalului Clinic Republican din Chişinău, Anatol Ciubotaru, a fost demis recent anume din cauză că şase lucrători medicali ai instituţiei au fost testaţi la COVID-19 într-o clinică privată, scrie Anticorupţie.md

Bilanţul total în Republica Moldova a persoanelor contaminate cu coronavirus este de 298. În 65 de cazuri este vorba de importul de coronavirus, iar în 233 - transmitere locală.

De menţionat că până la ora actuală trei pacienţi au decedat, iar 18 au fost vindecaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Jenkins Ann
31.03.2020, 15:40:40

Comentariu considerat abuziv.