Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Modificări ale condiţiilor de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse pentru cetăţenii moldoveni

0
3 Aug 2021 09:24:46
Autor: Iurii Botnarenco

Cetăţenii Republicii Moldova, vor putea intra în Federaţia Rusă din 1 septembrie, la prezentarea unui test de laborator negativ la COVID-19, făcut nu mai devreme decât cu trei zile calendaristice înainte de intrarea în ţară. Rezultatul testului va trebui introdus în aplicaţia "Călătoresc fără COVID-19", se arată într-un document semnat de medicul sanitar şef de stat al Federaţiei Ruse, transmite IPN.

Aplicaţia „Călătoresc fără COVID-19” este disponibilă pentru descărcare gratuită în magazinele online AppStore, GooglePlay şi AppGallery.

Cerinţa nu se aplică persoanelor care intră, din ţări terţe, în Republica Moldova în tranzit sau cu o escală scurtă, cu condiţia prezentării unui test PCR negativ efectuat într-o ţară terţă nu mai devreme de trei zile calendaristice înainte de sosirea în Rusia. Totodată, persoanele respective trebuie să deţină bilete şi/sau permise de îmbarcare de-a lungul întregului traseu către Federaţia Rusă.

Pentru cetăţenii ruşi, termenul pentru postarea rezultatelor testelor pe Portalul unic al serviciilor publice a fost extins la patru zile calendaristice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările