Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Moldova împrumută de la Banca Mondială 25 milioane de euro pentru vaccinarea populaţiei

1
16 Sep 2021 11:14:19
Autor: Iurii Botnarenco

Republica Moldova va beneficia de finanţare adiţională, în sumă de 24,8 milioane de euro, sub formă de credit, pentru implementarea procesului de imunizare împotriva infecţiei COVID-19, la nivel naţional. În acest scop, Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgenţă la COVID-19 – finanţare adiţională”, transmite IPN.

Mijloacele băneşti vor fi folosite pentru achiziţionarea vaccinurilor, investiţii în sistemele lanţului frigorific, dezvoltarea sistemelor informaţionale în sănătate, gestionarea deşeurilor medicale, precum şi pentru acordarea de asistenţă tehnică destinată fortificării capacităţilor de implementare a procesului de imunizare.

Republica Moldova va putea achiziţiona vaccinurile din diferite surse, inclusiv direct de la producători sau prin intermediul platformei COVAX, precum şi din alte state ce dispun de stocuri suplimentare de vaccinuri, ţinând cont de raportul calitate-preţ, standardele de reglementare, capacitatea sistemului naţional de imunizare, precum şi de durata de livrare.

Acordul de finanţare cu AID privind implementarea Proiectului „Răspuns de urgenţă la COVID-19-finanţare adiţională” a fost semnat de către preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la data de 9 august 2021.

Termenul de implementare a Acordului este până pe 30 aprilie 2023.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

gigione delaDJ
16.09.2021, 11:54:55

25 meleoane de euri?? S au învăţat şi ăştia la furat, nu? Cîte doze luaţi bă şoldovenilor? vreo 50-60 milioane aşa i?? Cum, nu vă dă fratele român din preaplinul lui??

-9 (9 voturi)
Modifică Setările