Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Moldova iniţiază procedura de procurare a vaccinului prin mecanismul de „cost-sharing”

0
14 Apr 2021 17:45:17
Autor: Iurii Botnarenco

Republica Moldova iniţiază procedura de procurare a vaccinului împotriva COVID-19 prin mecanismul de cost-sharing, lansat de platforma COVAX. Preţul per doză a fost estimat la 7 dolari, care include cheltuielile de transport, taxele de procurare şi alte taxe.

 Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale urmează să informeze până pe 26 aprilie curent, despre cantitatea de vaccin care va fi procurată în anul 2021, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al MSMPS.

Într-o scrisoare oficială, Platforma COVAX a informat MSMPS că livrarea vaccinului se va face în funcţie de stocurile disponibile, iar platforma COVAX va comunica despre cantitatea de doze disponibile pentru a fi livrate pe parcursul anului 2021.

La data de 30 decembrie 2020, MSMPS a remis către COVAX, cererea prin care a solicitat acoperirea a 50% din populaţie cu doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 20% oferite gratuit, iar 30% prin intermediul mecanismului de cost-sharing cu preţuri preferenţiale acordate Republicii Moldova.

Mecanismul de cost-sharing vine să faciliteze accesul echitabil la vaccin, adiţional la dozele oferite gratuit pentru 20% din populaţia ţării, pentru a spori gradul de acoperire a populaţiei cu vaccin împotriva COVID-19.

Până astăzi, prin intermediul platformei COVAX au fost livrate Republicii Moldova, gratuit, 14 400 de doze Vaxzevria (AstraZeneca) şi 24 570 de doze Pfizer, iar la sfârşitul lunii aprilie vor fi recepţionate încă 48 000 de doze Vaxzevria (AstraZeneca).

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările