Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Republica Moldova ar putea avea ambasadă în Japonia

1
2 Jan 2014 17:50:16
Autor: Adevărul Moldova
Republica Moldova ar putea avea ambasadă în Japonia FOTO: Arhivă
Republica Moldova ar putea avea ambasadă în Japonia FOTO: Arhivă

Republica Moldova are interesul de a institui, în viitorul apropiat, o reprezentanţă diplomatică la Tokyo, Japonia.

Despre aceasta a discutat viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Iulian Groza,în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Norio Maruyama, reprezentant special pentru relaţii cu ţările GUAM şi consilier al Biroului pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei.

Astfel, în 2014 urmează să fie efectuat un schimb de vizite la nivel înalt din partea ambelor state, transmite IPN cu referire la informaţiile Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Exact un an în urmă, actualul premier, pe atunci ministru de externe, Iurie Leancă, anunţa că Republica Moldova va deschide în 2013 trei misiuni diplomatice noi – în Olanda, cu sediul la Haga, în Canada şi în statul Qatar. Pe parcursul anului, Ala Beleavschi a fost numită ambasador în Canada. Ambasador al Republicii Moldova în Ţările de Jos este Emilian Brenici. Iar Valeriu Tihonov a fost numit în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar.

Republica Moldova are deschise 38 de misiuni diplomatice şi consulare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ion sbucium
3.01.2014, 10:42:08

Japonezii au nevoie de vinul rosu anti-radiație din R.Moldova, iar R.Moldva are nevoie de investițiile si tehnologiile japoneze. E o decizie corecta. Probabil ca aceasta ambasada ar trebui sa cuprindă toată zona, inclusiv Coreea de Sud, Malaezia, Singapore etc. De urgenta se cere de învățat japoneza...

Modifică Setările