Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Moldova stă în rând pentru a procura vaccinul împotriva COVID-19

1
10 Aug 2020 14:20:20
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Republica Moldova stă şi ea în rând, alături de celelalte ţări, pentru a procura vaccinul împotriva COVID-19. Declaraţia aparţine şefului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care precizează că, la momentul actual, nicio ţară nu vaccinează populaţia împotriva COVID-19, deoarece nu există un vaccin definitivat pentru uz uman, ca element de profilaxie a infecţiei, transmite IPN.

„Am avut discuţii recent, pe platforma „Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizări”. S-au purtat discuţii ca, atunci când apare un vaccin sigur, precalificat, să poată fi utilizat pentru grupurile de risc din Republica Moldova”, a spus Nicolae Furtună la o conferinţă de presă organizată, luni, de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Alexei Ceban, medic epidemiolog ANSP, a prezentat situaţia epidemiologică privind controlul infecţiei pe teritoriul ţării. Numărul total de cazuri confirmate pe teritoriul ţării depăşeşte 27,6 mii. 70 de procente dintre persoanele infectate s-au vindecat. Peste 26 de procente sunt cazuri active. Până în prezent, au fost înregistrate 845 de decese asociate noului tip de coronavirus, iar 442 de pacienţi se află în stare gravă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Navrapascu Vasile
10.08.2020, 20:44:45

Unde"sta in rand"Moldoba dle. Botnarenco ....la Privoz la Odesa sau la OMS ?Cine va primi decizia de unde sa cumpere si in ce cantitati?

Modifică Setările