Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Moldovenii aflaţi peste hotare se pot înregistra pentru alegerile prezidenţiale

0
11 Aug 2020 11:11:23
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot, care se află în străinătate, se pot înregistra prealabil pentru a participa la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie 2020, transmite IPN.

Comisia Electorală Centrală menţionează că scopul înregistrării prealabile este de a stabili numărul estimativ al alegătorilor care vor vota în afara ţării şi la secţiile de votare organizate pentru alegătorii din stânga Nistrului pe teritoriul Republicii Moldova aflat sub jurisdicţia constituţională a autorităţilor publice centrale.

Autorităţile de la Chişinău, cu acordul autorităţilor ţării respective, vor examina posibilitatea de a fi deschise secţii de votare suplimentare în străinătate. De asemenea, cu ajutorul înregistrării prealabile este determinat numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.

Pentru înregistrarea prealabilă, persoana are două posibilităţi, fie prin cerere scrisă (individuală sau în grup) către Comisia Electorală Centrală, pe adresa str. V. Alecsandri, 119, mun. Chişinău, MD-2012 şi sau către misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

De asemenea, procedura poate fi făcută online pe pagina web inregistrare.cec.md. Acolo, alegătorul va introduce codul unic personal şi data de naştere. După autentificare, persoana urmează să indice localitatea în care se va afla în ziua alegerilor peste hotarele Republicii Moldova. Va indica secţia de votare la care ar dori să voteze, precum şi adresa de email la care va primi instrucţiuni cu procedura de confirmare a înregistrării.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii