Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Nicolae Vicol, şeful suspendat al FISC, este cercetat în mai multe dosare penale

3
16 Apr 2013 16:41:05
Autor: Victoria Dodon
Nicolae Vicol a fost reţinut pe 15 februarie FOTO: Adevărul
Nicolae Vicol a fost reţinut pe 15 februarie FOTO: Adevărul

Urmărirea penală pe cazul şefului suspendat al Inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol, este aproape de finalizare. Învinuirea finală urmează să-i fie înaintată lui Vicol în scurt timp, anunţă Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Materialele ce îl vizează pe Vicol şi prim-ministrul Vlad Filat, ministrul de Interne, Dorin Recean şi deputatul liberal-democrat Valeriu Streleţ au fost disjunse în proceduri separate. Acest va lucru va permite ca urmărirea pe cauza penală de bază să nu fie tergiversată.

Organul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie urmează să decidă pe caz dacă va porni urmărirea penală sau va propune procurorului refuzul în pornirea urmăririi penale, potrivit legislaţiei în vigoare.

Cu referire la cauzele penale ce vizează anumiţi membri ai Guvernului - Negruţa, Gherasim, Focşa şi Usatîi, PG informează că toate anchetele sunt în curs de desfăşurare.Persoanele menţionate au fost citate şi urmează a fi audiate.

Nicolae Vicol a fost reţinut pe 15 februarie, de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliul său, la Fisc şi Guvern. Acesta a fost numit în funcţia de şef al Fiscului în luna august a anului trecut.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Eana Dumbraveanu
16.04.2013, 17:07:11

Vicol, Filat, recean , toti astea trebuie sa raspunda pentru faptul ca ei sunt corupti si a folosit functiile sale in interese personale.

Vasile Bondari
16.04.2013, 17:27:57

Daca nu se vor indentifica vinovatii in toate aceste cazuri, atunci departe nu se va ajunge, spun asta deoarece dupa cum stim in guvernul filat multi ministri avem care au savirit actini ilegale si depasirea atributiilor de serviciu, asa ca solutie si de fapt si conditia care a fost inaintata si de Partidul Democrat a fost formarea unui nou guvern, dar fara persoane care s-au compromis in guvernul filat, cind spun asta ma refer la Leanca, Recean, Usatii, NEguta, Bumacov, Focsa, Salaru, Maia Sandu etc...

Grigore Scutelnic
16.04.2013, 19:17:35

Vicol este a 2-a mare lovitura calnului mafiot Filat dupa detronarea ex-primministrului si condamnarea crimelor pe care le-a imfaptuit va arata victoria contra coruptiei a RM ce va redobindi increderea oficialilor europeni si asigurarea unui parcurs european de succes

Modifică Setările